Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Магічна вистава на день Злуки

Категорія:

22 січня, в День соборності України активісти молодіжного осередку Союзу Гетьманців-Державників збирали карту України 1918 р. – якою вона була в короткий період гетьманства Павла Скоропадського. Тоді в кордони Української держави входили майже всі етнічні території України.
Біля пам’ятника першому гетьману України Богдану Хмельницькому на акцію молодих гетьманців прийшло, напевне, більше журналістів, ніж зацікавлених громадян. Збирати докупи землі було нелегко – заважав сильний вітер. Організатор акції Олександр Алфьоров коментував “приєднання” кожної області і пояснював долю цього краю.

Він сказав, що основна ціль акції – показати українським політикам, що в ті далекі буреломні революційні часи тогочасна влада усвідомлювала першість ідеї Єдності та Соборності України. Сьогодні ж “державні мужі” в уже де-юре незалежній Україні лише більше і більше її розколюють.

Олександр Алфьоров: “Вольові, сильні та моральні люди – ось, хто стояв біля будівництва нашої незалежності початку 20 століття. Такі політики, як Скоропадський чи Петрушевич сповна розуміли свою історичну роль. Сьогоднішні політики готові, як перед стратою, чекати, поки хтось вирішить долю нашої землі – острова Зміїний”.

Молода активістка-гетьманка Євгенія Швець сказала таке: “Святкування Дня Соборності для нас – це не тільки урочиста подія, але й привід, аби нагадати нашим політикам: мільйони загиблих, втрати етнічних територій – ось ціна нашої незалежності. Ми не просимо їх повернути “велику Україну” – ми вимагаємо повернути велич України”.

Замість острова Зміїний поставили яблуко. Днями ООН вирішуватиме долю цього острова. Але чомусь цей факт замовчується. Зараз Україна не в змозі взятися за розробку та видобуток шельфової нафти, яка знайдена біля острова. Інша сторона – Румунія, яка щойно стала членом ЄС, тепер має підтримку і гроші. На чий бік схиляться терези ООН? На бік країни-засновниці ООН чи країни ЄС? Країни, яку звинувачували у “крадіжці” газу чи країни, яка обіцяє для ЄС чорноморську нафту?
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи