Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

У Монголії знайдена стародавня мумія скіфського воїна

Світ:

Президент Німецького археологічного інституту (Deutsches Archäologisches Institut) Герман Парцингер (Hermann Parzinger) оголосив про "неймовірну знахідку" на прес-конференції в Берліні.
Скіфський воїн був знайдений в червні на висоті 2,6 кілометра в Алтайських горах, у непошкодженому могильному кургані. Воїн, який був, очевидно, заможним, був укритий хутром бобра і соболя, а також овчиною. Непошкоджена шкіра на його тілі вкрита татуюванням.

Але найвражаючою особливістю мумії було волосся: людина виявилася яскраво-вираженим блондином. Щоправда, за словами Парцингера, волосся могло пожовтіти вже після смерті.

Два коня з пишними сідлами і вуздечками, зброя, судини з глини і рогів тварин були поміщені в могилу поряд з воїном, щоб супроводжувати його у замогильне життя.

Всі знахідки знаходяться в даний час на зберіганні в Улан-Баторі. Німецький археолог оголосив, що вони будуть ретельно вивчені. Навіть буде зроблений аналіз змісту шлунків коней, щоб дізнатися про рослинність в цих краях у часи за сторіччя до різдва Христового.

Парцингер сказав, що дотепер останки скіфів виявляли тільки на російській стороні Алтаю. Нова знахідка показує, що їх територія була набагато більшою, ніж вважали історики раніше.

Також німецький учений сказав, що глобальне потепління залишає все менше шансів на подібні відкриття в майбутньому, адже дивовижна мумія і коні збереглися саме завдяки льоду у горах.

----------------------------------
В тему:

Арійські корені культури давнього Китаю

У Китаї знайдено мумію шамана, що помер 2800 років тому

Згадай себе!
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи