Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США розгортається скандал навколо щоденника Ешлі Байден

Категорія:

Спецтема:

Якщо те, що там написано, виявиться правдою, то «сплячого Джо» чекає не просто імпічмент, а буцегарня.

20211110ashley.jpg

Джілл, Ешлі і Джо Байден

Ви думаєте, що тільки наші менти люблять приходити рано-вранці з обшуками до політичних супротивників чинних можновладців? У суботу, 6 листопада, агенти ФБР приперлися з обшуком до керівника проєкту Верітас Джеймса О’Кіфа о 6-й ранку. Сусідам, які почали виглядати в під’їзд (адже агенти доволі голосно грюкали у двері) наказали зачинитися у своїх квартирах і не виглядати.

То що це за проєкт Верітас, та чому агенти ФБР кілька днів проводили обшуки у різних людей, які у різний час були пов’язані з проєктом?

Проект Верітас (Project Veritas) – це група активістів, заснована Джеймсом О’Кіфом (James O'Keefe) у 2010 році. Важко точно визначити їх діяльність – це поєднання громадської активності, журналістики, шпигунства, провокацій тощо. Ці хлопці й дівчата працюють на грані фолу (а нерідко і за гранню). Вони пролазять у різні ліберальні товариства, ЗМІ, держустанови, записують прихованою камерою чи прихованим мікрофоном те, що там відбувається і потім публікують докази цензури, аморальних дій, корупції, змови тощо. У 2016 році вони довели, що передвиборча кампанія Гіларі Клінтон незаконно отримувала гроші від іноземних джерел. Минулого року вони примудрилися протягом кількох місяців підключатися до внутрішніх онлайн нарад CNN і зробили записи, як керівництво каналу дає команду брехати про Дональда Трампа. Цього року вони опублікували записані прихованою камерою розмови працівників «Pfizer», які казали, що насправді їх вакцина має набагато гірші показники, ніж офіційно проголошено. Проєкт має неоднозначну репутацію. В деяких штатах Джеймсу О’Кіфу офіційно заборонено входити у будь-які державні установи.

Саме через неоднозначну репутацію ФБР запідозрило, що саме «верітаси» влаштували скандал зі щоденником Ешлі Байден. Зараз Джеймс О’Кіф із задоволенням роздає інтерв’ю багатьом виданням, заявляє, що цього разу «верітаси» точно не мають ніякого стосунку до скандалу. А завдяки цьому розголосу про скандал узнала величезна кількість людей. Тобто замість того, щоб заглушити інформацію, стався навпаки потужний розголос.

То що ж це за щоденник?

Історія почалася кілька років тому, коли донька Джо Байдена Ешлі проходила реабілітацію від наркоманії. Ешлі – молодша донька. Вона єдина спільна дитина Джо і Джілл Байденів. В першому шлюбі у Джо була донька Наомі (загинула в автокатастрофі разом з мамою), сини Джозеф (помер у 2015 році) та Гантер.

Так ось, коли Ешлі Байден проходила реабілітацію від наркоманії, вона писала щоденник. А минулого року родина Байденів звернулася до ФБР із заявою, що цей щоденник хтось вкрав. Напевно, там була якась дуже чутлива інформація, якщо треба було залучити ФБР для пошуку цього щоденника.

І от нещодавно кілька просканованих сторінок цього щоденника з’явилися на одному з анонімних сайтів. І викликали скандал через те, що саме там написано. А те, що ФБР так активно почало проводити обшуки у «верітасів», на яких тільки впала тінь підозри у зв’язках з викраденням та публікацією цих сторінок – тільки підтверджує, що мова йде про справжній щоденник.

Що ж такого було на тих кількох сторінках, які вигулькнули в інтернеті.

У цьому щоденнику Ешлі постійно звертається сама до себе на повне ім’я, середнє ім’я та прізвище – Ешлі Блейзер Байден (Ashley Blazer Biden). Тут треба пояснити. На відміну від чопорної Британії, в США звертаються один до одного як правило на ім’я, причому часто використовують зменшувальну форму імені, навіть коли говорять з літніми людьми, високопосадовцями, учителями та начальниками. Пам’ятаєте, що Клінтон насправді не Білл (це зменшувальна форма), а Вільям. Та й сам Байден не Джо (це зменшувальна форма), а Джозеф. Так ось, коли всі один до одного звертаються на ім’я, і раптом учитель (або начальник) звертається до учня на повне ім’я (тобто повне ім’я, середнє ім’я, прізвище) – це сигнал про підготовку до покарання (або в деяких ситуаціях – сигнал про небезпеку). Пам’ятаєте, як Том Соєр боявся, коли тьотя Поллі називала його не «Том», а на повне ім’я «Томас Соєр» - це свідчило про наближення покарання.

То що саме хотіла сказати Ешлі, коли звертається сама до себе на повне ім’я?

Зараз опубліковано 112 сторінок щоденника, на яких є доволі неоднозначна інформація. Скільки ще сторінок у щоденника, і що може бути на них – ніхто не знає. Але зараз ЗМІ обговорюють такі пасажі.

У своєму щоденнику Ешлі туманно пише, що не пам’ятає з дитинства, але підозрює, що в дитинстві зазнала сексуального насильства. І пише свої міркування з цієї теми.

В американському кінематографі (та й реальному житті) є поширеною тема, коли дорослі люди працюють з психологами і під гіпнозом згадують, що в дитинстві зазнали сексуального насильства. Ешлі в своєму щоденнику туманно натякає саме на таку ситуацію.

«Was I molested. I think so – I can’t remember specifics but I do remember trauma – I remember not liking the (last name’s) house; I remember somewhat being sexualized with (another female); I remember having sex with friends @ a young age; showers w/ my dad (probably not appropriate); being turned on when I wasn’t suppose to be..»
Чи зазнала я домагання. Я думаю так – я не пам’ятаю конкретики, але я пам’ятаю травму - я пам’ятаю, що мені не сподобався будинок (прізвище); я пам’ятаю, як мене сексуалізували з (іншою жінкою); я пам’ятаю, як займалася сексом з друзями юного віку; приймала душ разом з моїм батьком (напевно це неправильно); я вирубилася, коли я цього не очікувала.

Для американців дуже неоднозначно звучить фраза, що в дитинстві «приймала душ» разом з батьком.

Якщо Ешлі мала на увазі саме те, про що подумали більшість американців – то Байдена необхідно негайно піддавати імпічменту і запроторювати до буцегарні. А те, з якою впертістю ФБР шукає сліди цього щоденника – свідчить про те, що там цілком може бути щось ще.

До речі, подивитися і почитати ту частину щоденника, що просканована, можна тут.

Цікаво, що про цей скандал пишуть продемократівські видання, що може непрямо свідчити про те, що частина демократівської верхівки вирішила «зливати» сплячого Джо.  Якщо ви у пошуковій машині наберете англійську фразу «Ashley Biden’s Diary» (щоденник Ешлі Байден), то ви побачите величезну кількість матеріалів на цю тему.

Наші інтереси: 

Якщо в родині відбуваються подібні речі, то таких людей не можна допускати до політики

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Наркоманія одразу в двох дітей з добре забезпеченої родини - це вже дуже промовистий факт, який свідчить про те, що в цій родині щось сильно негаразд... Невже американці цього не усвідомлюють?!?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Наркоманія одразу в двох дітей з добре забезпеченої родини - це вже дуже промовистий факт, який свідчить про те, що в цій родині щось сильно негаразд... Невже американці цього не усвідомлюють?!?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, невже американські аналітики нездатні спрогнозувати "ефект Стрейзанд"? То, це малоймовірно. Отже, виглядає ця історія так, нібито насправді демократи "зливають" Байдена..

Якщо прагнеш чуда - створюй його!