Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Директор київської школи оскаржує через суд обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 для низки професій

Категорія:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов визнати протиправним наказ МОЗ про затвердження переліку професій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. Позивач – Дмитро Ламза, директор спеціалізованої школи №210 Оболонського району Києва. 

Зокрема, він просить ОАСК визнати протиправним та нечинним Наказ Міністерства охорони здоров’я України, датований 4 жовтня 2021 року «Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням». Також до суду надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просить ОАСК  зупинити дію відповідного наказу МОЗ.

Про це йдеться у повідомленні на сайті суду і зазначається, що наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом та з’ясовує наявність правових підстав для вжиття заходів його забезпечення.

Цей сміливий чоловік уже не вперше оскаржує в суді рішення уряду. На початку жовтня Дмитро Ламза попросив ОАСК скасувати постанову Кабміну, яка забороняє дітям відвідувати заклади освіти, якщо менш як 80% працівників вакциновані проти коронавірусу.

 Дмитро Ламза 13 жовтня написав: 

ПРАВА ЛЮДИНИ – НАЙВИЩА ЦІННІСТЬ!

Вважали, що я зупинюсь? Знайте! Я не можу цього зробити, адже моя велика освітянська родина занепокоєна порушенням конституційних прав. 30 вересня була подана позовна заява до суду щодо деяких пунктів постанови КМУ. АЛЕ де не візьмись, ми отримали новий шедевр наших посадовців: наказ МОЗ № 2153 від 4 жовтня 2021 року. Даний наказ не можливо реалізувати у контексті відсторонення від роботи. Стаття 46 КЗпП України дає вичерпний перелік підстав для відсторонення. Керівники закладів освіти та інших підрозділів, згаданих у додатку до наказу, не зможуть жодним чином відсторонювати працівників.

Риторичне питання: що має більшу юридичну силу: ЗАКОНИ чи НАКАЗИ? Кожен відповідь знає! Говорити можна багато! Багато можна писати! АЛЕ ТОЛКУ не буде! 12.10.2021 року була подана чергова ПОЗОВНА ЗАЯВА до суду на МОЗ, де ми просимо скасувати наказ МОЗ № 2153 від 04.10.2021 р. Чекаємо ухвали щодо відкриття провадження та призначення дати підготовчого засідання.

Впевнений, що судова система має бути на стороні закону! Ми живемо в правовій державі і кожен має жити за законом!"

Наші інтереси: 

Підтримуємо чесних вчителів, які борються попри тиск і образи, які не підкоряються психопатам! Розуміти, що продажні змі цього не розкажуть. А, якщо й розкажуть, то, бризкаючи жовчю та неадекватом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Молодець! Сильна Духом Людина!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Молодець! Сильна Духом Людина!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Треба формувати громади, скидатися грошима і наймати сміливих адвокатів. Спільна справа і спільний ворог гарно об'єднують людей.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Офіційна позиція уряду згідно з "Гарячою лінією" в тому, що вакцинація не є примусовою https://www.youtube.com/watch?v=0_fYrJYaaws

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Просто, треба показати, логічно довести в суді, що отакі накази є саме актами примусу до вакцинації. Мабуть, мені також доведеться звертатись до суду задля відновлення свого конституційного права...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!