Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Французькі лікарні уповільнюють щеплення персоналу через побічні ефекти AstraZeneca

Через кілька днів після перших ін’єкцій британською вакциною AstraZeneca 6 лютого у Франції багато медичних працівників повідомили про сильні побічні ефекти: симптоми були подібні до симптомів грипу. Кілька лікарень на заході Франції завагалися у правильності кампанії вакцинації.

Лікарні в Бресті та Морле у західному регіоні Бретані Франції повідомили про "високий відсоток вакцинованих людей із побічними ефектами", повідомляє Le Télégramme, що призвело до того, що 20-25% вакцинованих співробітників у Бресті взяли відпустку.

Лікарня Сен-Ло в Нормандії призупинила щеплення своїх медичних працівників через нездужання вакцинованого персоналу.

"Це створює нам труднощі, коли у нас того самого дня вакцинують цілі групи, а 15% команди мають симптоми після вакцинації", - сказала французькому інформаційному агентству AFP Мелані Котіньї, співробітниця лікарні з комунікацій.

"Лабораторія [AstraZeneca] повідомляла про 12-15% побічних ефектів від цієї вакцинації, ми це знали, але не передбачали, що буде такого, що сталося".

Нещодавні сумніви в ефективності вакцини AstraZeneca виникли протягом останніх тижнів, особливо, через відсутність даних щодо пацієнтів старше 55 років.

Французьке національне агентство з безпеки ліків (ANSM) у своєму звіті про ситуацію перелічує "149 декларацій про фармаконагляд з 6 до 10 лютого, в яких згадуються скарги на синдроми грипу, які часто мають високу інтенсивність".

За цей період близько 10 тисяч людей отримали дозу. ANSM повідомила, що на даний момент у Франції ця сироватка зарезервована для медичних працівників віком до 65 років.

Ці "синдроми грипу, часто високої інтенсивності" включають сильну лихоманку із середньою температурою 39 градусів, але також втому, болі та головні болі. Середній вік вакцинованих медичних працівників - 34 роки.

"Вакцини AstraZeneca, що використовується з 6 лютого 2021 року, підлягає суворому контролю її фармацевтичної якості відповідно до процедури випуску партії", - пояснюється у звіті. Ця партія була використана у 21 країні Європейського Союзу. На сьогодні в інших країнах не було подібних заяв".

"А поки що не про всі (побічні) реакції було прозвітовано і не про всі поки що нам повідомили", - попереджає професор Матьє Молімар, фахівець з фармаконагляду та співробітник ANSM.

Джерело

Нагадаємо, Південна Африка просить забрати назад 1 млн вакциниAstraZeneca

Наші інтереси: 

Розуміти, що вакцинація від ковіду тільки створює проблеми. Вакцинуватися не потрібно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Саміт про практичні стратегії для зміцнення нашого здоров'я, свободи та суверенітету https://healthfreedomsummit.com/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Саміт про практичні стратегії для зміцнення нашого здоров'я, свободи та суверенітету https://healthfreedomsummit.com/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Зірко, я перекладала з англійської. Чи у французькій версії все так?