Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ковід убив грип? Експерти ставлять запитання, адже випадки грипу зменшились на 98% по всьому світу

Світ:

Багато хто побоювався, що цією зимою буде "подвійна епідемія" — грипу, який вбиває тисячі людей, і Covid-19. Тридцять мільйонів людей, що на 20% більше норми, зараз мають право на щеплення проти грипу. Дані "спостереження", зібрані ВООЗ, показують, що випадки грипу різко падають у всьому світі.

Багато хто боявся, що майбутньою зимою буде ситуація кошмару, яка поставить службу охорони здоров’я на межу, що "друга хвиля" COVID- 19 співпаде з епідемією сезонного грипу, від якого в одній лише Великобританії щорічно помирає близько 10 тис. осіб, пише британська Daily Mail.

Стурбований цими прогнозами уряд розгорнув найбільшу в історії країни програму вакцинації проти грипу: 30 мільйонів людей, що на 20% більше, ніж зазвичай, включаючи всіх старших 50-ти років, мають право на цьогорічне щеплення. Згідно з останніми звітами, вакцинація вже отримала найвище охоплення серед британців старше 65 років і дітей молодшого віку. Є тільки одна курйозна проблема: схоже, грип майже зник.

Відомості про це стали з'являтися ще в березні, коли в Північній півкулі сходила нанівець епідемія сезонного грипу, але прийшла епідемія нової коронавірусної інфекції. У Південній півкулі в цей час наступала осінь, яка зазвичай приносить епідемічний підйом грипу.

Але дані ВООЗ свідчать, що у 2020 році цього підйому не сталося.

У Південній півкулі, де сезон грипу відбувається в наші літні місяці, дані ВООЗ свідчать про те, що він взагалі ніколи не злетів. В Австралії у квітні було зафіксовано лише 14 позитивних випадків грипу у порівнянні з 367 у тому ж місяці 2019 року, що на 96 відсотків менше.

У Чилі з квітня по жовтень було виявлено лише 12 випадків грипу. За той самий період у 2019 році їх було майже 7000.

А в Південній Африці спостережні тести показали лише два випадки на початок сезону, які швидко впали до нуля протягом наступного місяця — загалом на 99 відсотків менше, ніж у попередньому році.

У Великобританії сезон грипу тільки починається, відзначає Daily Mail. Але з того часу, як Covid-19 почав поширюватися в березні, у ВООЗ було повідомлено лише про 767 випадків у порівнянні з майже 7000 випадків з березня по жовтень минулого року. 

Наші інтереси: 

Розібратися в ситуації з ковідом, який тепер став "найстрашнішою хворобою" у світі і витіснив грип по кількості тих, хто їм захворів. Виникає питання: куди подівся грип? Може, людей, які хворіли на грип просто записали в ковідну статистику?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ВООЗ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже на "тонкощі статистики". Єдиний надійний показник - рівень смертності від пневмонії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже на "тонкощі статистики". Єдиний надійний показник - рівень смертності від пневмонії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Або на те, що короновірус лише різновид вірусу, що спричиняє грип. До речі, різні штами короновірусу і так складали п'яту частину грипозних

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

У Ігор Каганця була стаття, що вірус - це апгрейд, то може просто всі апргрейднулись вже ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, може, імунітет від коронавірусу захищає й від грипу? Через їхню велику подібність. А, коронавірусом перехворіла більшість людей без симптомів, на відміну від грипу.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

цікаво, чи працює навпаки ?

Я не меч, я тримаю меч.