Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Верховній Раді хочуть легалізувати приватні військові компанії – і це добре

До парламенту подали проект закону “Про військово-консалтингову діяльність”, який дозволить легалізацію в Україні приватних військових компаній (ПВК). Цим документом вперше визначається орган державного регулювання у сфері військово-консалтингової діяльності – Національна комісія.

20021202.jpg

Фото: economist.com

У проекті описується порядок створення та функціонування компаній, які надають послуги охоронного чи військового характеру. У документі вони названі “суб’єктами військово-консалтингової діяльності – суб’єктами господарської комерційної діяльності”. Співпрацювати такі компанії зможуть як із фізичними особами, так і з іноземними державами. Проте працювати в другому випадку дозволяється лише за межами української території, пише UA-times.com, посилаючись на офіційний сайт Верховної Ради.

Крім цього, згідно із проектом закону, приватні військові компанії мають низку заборон. А саме, ПВК забороняється:

1. використовувати та застосовувати вогнепальну зброю, спеціальні засоби та фізичну силу на території України, крім проведення тренувань та навчальних стрільб на спеціально відведених для використання полігонах та в тирах;

2. здійснювати діяльність, яка направлена на: насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу; захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність та недоторканість держави; захоплення території іноземної держави.

3. Здійснювати військово-консалтингову діяльність на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (Російська Федерація), а також надавати РФ допомогу поза її межами;

4. брати безпосередню участь у бойових діях в ході збройного конфлікту;

5. надавати послуги, які згідно Міжнародного гуманітарного права може надавати лише держава.

При цьому, ПВК дозволяється: проводити навчання та консультаційну діяльність для армій інших держав, надавати кадрову, логістичну й аналітичну підтримку; займатися обслуговуванням, ремонтом, постачанням військової техніки та обладнання; організовувати будівельні роботи військового призначення; проводити розмінування; надавати медичні послуги, охорону об’єктів та консалтинг, забезпечувати захист життя; організовувати свої бази і полігони в Україні, проводити тренування і т. ін.

Засновники компаній мають проходити суворий відбір. Зокрема, підсудним (у тому числі тим, з кого зняли судимість), співробітникам правоохоронних органів та особам, які були засуджені за екстремістську діяльність або за умисне вчинення тяжкого та особливо тяжкого злочину забороняється обіймати посади у ПВК, зокрема ті, які пов’язані з використанням зброї.

Наші інтереси: 

Цікава тенденція. Війна України з РФ диктує нові правила і змінює звичну реальність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
армія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Чому це добре?

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Чому це добре?

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Кадровий резерв?

Зображення користувача Арджуна Пандав.
0
Ще не підтримано

Легалізація ПВК , по своїй суті нічим не буде відрізнятися від ПВК Вагнера.
Таке враження , що у нас в 2014 році нічого не сталося. Одне пушочне мясо на сході, друге де вельможі послилатимуть .
Одним словом українців мають за звичайних вівців, і бездумних рабів., принаймі нас до того видуть.

Радіймо!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

ПВК - це форма самоорганізації варни кшатріїв, можливість здобути бойовий досвід.

Усе відбувається під контролем держави, тому ПВК - це ще одна форма просування державних інтересів у світі і зміцнення обороноздатності України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!