Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Результати зустрічі у Нормандському форматі можуть бути засекречені для українського суспільства

Переговори між президентами України і Росії можуть закінчитися таємними домовленостями, які є небезпечними для нашої країни. Це можуть бути домовленості щодо нейтрального, позаблокового статусу України у зовнішній політиці. 

zel-put.png

Фото: GETTY IMAGES/BBC

"Гадаю, є висока ймовірність того, що Зеленський і Путін говоритимуть віч-на-віч. Якби це не планувалося, то до цього не готували б суспільство так, як це зараз робиться. І це дуже погано для Зеленського, адже говорити з Путіним тет-а-тет небезпечно. І наше суспільство це розуміє", - сказав в ефірі "Прямого" політичний експерт Ярослав Божко.

"Щодо того, якими будуть позиції. У чистому вигляді це може виявитися таємною дипломатією. Тобто, подробиць розмови не будуть розкривати Україні, оскільки це може бути щось дуже неприємне для суспільства. Наприклад, це можуть бути домовленості щодо нейтрального, позаблокового статусу України у зовнішній політиці. Так звана доктрина фінляндизації, згідно з якою ми нікуди не вступаємо, а РФ від нас трохи відчепиться. Також небезпечною є газова тематика. При чому Росія розуміє важливість газового питання для своєї національної безпеки, а Україна - ні", - зауважив експерт.

Довідка НО: 

Фінляндиза́ція (також Фінляндський синдром фр. Le Syndrome Finlandais) — значні обмеження державної самостійності, які велика держава накладає на свого більш слабкого сусіда. Процес або стан примушення значною мірою орієнтуватися на інтереси сусідньої більш могутньої держави (наприклад, вимушений нейтралітет) і меншою мірою внутрішньої політики країни. Назва походить від характеру відносин між Фінляндією та СРСР після другої світової війни, протягом 1944—1989 років.

Наші інтереси: 

Розуміти, що в умовах гібридної війни проти України і в ситуації, коли українцям кидають виклик за викликом, тож маємо бути озброєними мізками, щоб з холодною головою аналізувати інформацію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Обнадійливе інтерв'ю західних журналістів з президентом Зеленським:

https://time.com/5742108/ukraine-zelensky-interview-trump-putin-europe/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Обнадійливе інтерв'ю західних журналістів з президентом Зеленським:

https://time.com/5742108/ukraine-zelensky-interview-trump-putin-europe/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !