Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 67
  • Переглядів: 68

За допомогою Північного потоку-2 Росія могла шпигувати за НАТО

Категорія:

Християнсько-демократична опозиція в Бундестазі вимагала від Міністерства національної оборони Німеччини розкрити інформацію про можливе шпигунство з боку Росії за використанням проекту Північного потоку-2.

 

24040101.jpg

Резервні труби зі сторони Німеччини для «Північного потоку-2» Фото: Pedant01, wikimedia.org

Але Німецьке міністерство оборони не хоче відповідати на запитання опозиції. Раніше слідчий комітет земельного парламенту землі Мекленбург Переднього Помор’я виявив, що на етапі отримання дозволів на будівництво цього газопроводу з Росії до Німеччини могло статися неконтрольоване розголошення інформації про місце перебування флоту НАТО. Комісія розслідує функціонування фонду Stiftung Klimaschutz, заснованого місцевим урядом для добудови Північного потоку-2 під приводом турботи про клімат, попри санкції США, пише Польське Радіо, посилаючись на німецьке видання Frankfurter Algemeine.

Політики ХДС 22 лютого 2024 року надіслали 18 запитань до Міністерства оборони Німеччини. Наразі відповіді не отримали, а в листі від 25 березня міністерство стверджує, що «вичерпну відповідь на деякі запитання надати неможливо, оскільки це потребувало б невиправданих зусиль». Торстен Фрай з ХДС/ХСС стверджує, що це може бути приводом для приховування інформації про шпигунство за допомогою Північного потоку-2. 

Опозиція хотіла також з'ясувати, чи перевіряла німецька контррозвідка дозвільну процедуру, проведену морським офісом у Штральзунді, під час якої міг статися витік конфіденційних даних НАТО. Міністерство національної оборони Німеччини відмовилося надати інформацію з цього приводу, пояснивши це необхідністю зберігати в таємниці підхід і пріоритети роботи цієї служби.

Газопровід Північний потік-2 був добудований завдяки Stiftung Klimaschutz, але він так і не запрацював. Він не пройшов сертифікацію в Німеччині після вторгнення Росії в Україну, а у вересні 2022 року став об’єктом диверсій з боку невідомих осіб. Розслідування цієї справи в Німеччині ще триває.

Ще у 2017 році ми писали, що Північний потік-2 – це підготовка Путіна до великої війни проти України.

Наші інтереси: 

Ця війна в Україні є серед іншого наслідком дій американських психопатів в чинній Адміністрації Білого Дому. Як би дико це не звучало, маємо зрозуміти це.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи