Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Північний потік 2 - це підготовка Путіна до великої війни проти України

Категорія:

Будівництво Північного потоку-2 дозволить Росії закрити транзит газу територією України та розпочати повноцінну військову агресію.  Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю “5 каналу”.

kobolevandrey.jpg

Андрій Коболєв, голова НАК "Нафтогаз України"

"Цей газопровід є великим ризиком. Його будівництво кардинально підірве економіку всієї країни. Ми вважаємо, що це - частково військовий проект, оскільки метою Путіна є прибрати транспортування російського газу з території України, що є дорогою до повноцінної військової агресії", - наголосив Коболєв.

Він відзначив, що зупинка проекту “Північний потік -2 “ є головною метою Нафтогазу на наступний рік. 

"Ми впевнені, що єдиним кроком, який може зробити Україна, це залучення іноземного партнера в управління ГТС. Український закон дозволяє це зробити", - зазначив Коболєв.

За його словами, уже є результати переговорів з 4 європейськими компаніями, які готові стати партнерами України з управління ГТС: це словацька USTREAM, яка йде у консорціумі з італійською Snam Rete Gas, та голландська Gasunie, що йде у консорціумі з французькою GRTgaz.

"Ми сподіваємося, що у 2018 році, після транзитного трибуналу, ми зможемо відокремити газотранспортну систему від Нафтогазу, передати його у нову компанію, і ця нова компанія стане частиною консорціуму чи партнером європейської чи американської компанії", - додав Коболєв.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" (Nord Stream-2) передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море в Німеччину. За планом загальна пропускна здатність має становити 55 мільярдів кубометрів на рік.

Для реалізації проекту створена компанія Nord Stream 2 AF, яка в квітні підписала угоди про фінансування проекту з Shell (Велика Британія - Нідерланди), OMV (Австрія), Engie (Франція), Uniper і Wintershall (обидва - Німеччина). Планується, що трубопровід почне працювати в 2019 році.

Наші інтереси: 

Передбачити плани ворога. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи