Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 32
  • Переглядів: 35

З початку повномасштабної війни Україна залучила понад $83 млрд міжнародної допомоги

Категорія:

Світ:

Найбільші донори – ЄС, США, МВФ, Канада, Японія, Світовий банк, Велика Британія. Потреба у зовнішньому фінансуванні на поточний рік оцінюється у 38 млрд доларів США.

24040801.jpg

Сергій Марченко

Тому вчасне надходження фінансування  вкрай важливе для забезпечення стабільності економіки, сказав міністр фінансів України Сергій Марченко у своєму виступі на 35-ій Конференції «Перспективи економіки та фінансів», йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів України.

Він відзначив, що попри всі прогнози, Україна зберегла фінансову стабільність і продовжує демонструвати стійкість. Вже третій рік в умовах повномасштабного вторгнення разом з підтримкою міжнародних партнерів уряд України фінансує всі пріоритетні потреби та забезпечує допомогою тих, хто цього потребує найбільше.

"Міністерство фінансів України вжило заходів, які дозволяють фінансувати всі пріоритетні видатки бюджету як за рахунок мобілізації доходів держбюджету, так і за рахунок внутрішніх запозичень. Однак ефективність цих заходів є обмеженою, і країни-партнери розуміють нагальну потребу в подальшому ритмічному та прогнозованому зовнішньому фінансуванні задля збереження макрофінансової стабільності України та прогресу у фінансовій сфері, досягнутого впродовж 2023 року.

Від лютого 2022 року завдяки злагодженій співпраці  з міжнародними партнерами, Мінфіну України вдалося залучити вже понад 83 млрд доларів США. Найбільші донори – ЄС, США, МВФ, Канада, Японія, Світовий банк, Великобританія", – сказав Марченко.

"Потреба у зовнішньому фінансуванні на поточний рік оцінюється у 38 млрд доларів США",  – сказав Марченко.

 

Наші інтереси: 

Балаканина чиновників: "уряд України фінансує всі пріоритетні потреби та забезпечує допомогою тих, хто цього потребує найбільше". Що вони вважають пріоритетними потребами? Збільшення зарплат собі, "чесним і непідкупним" суддям? Кого вони визначили такими, хто "потребує найбільше"? На ЩО пішли понад $83 млрд? Чому вони не звітують про конкретні статті витрат? Чому досі народ скидається на дрони, а президент Чехії шукає для ЗСУ снаряди, в той час, як понад тисяча чиновників з  Міноборони отримують зарплати та премії невідомо за яку роботу, результатів якої немає. Чому одні чиновники досі ходять по світу з протягнутою рукою у пошуках грошей для держбюджету, поки інші цей держбюджет хвацько "освоюють"? Вони відкрито вимагають грошей: "Потреба у зовнішньому фінансуванні на поточний рік оцінюється у 38 млрд доларів США".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи