Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 112
  • Переглядів: 116

Вбудована чи телескопічна: які витяжки для кухні Electrolux обрати

Модний дизайн кухні – 2021 переважно виконаний у стилі мінімалізму. Пласкі меблеві фасади без різьблення, розкошів й іншого надміру, блискуча склокерамічна варильна поверхня, камінний або скляний кухонний фартух, вбудована духова шафа. Єдиним приладом, який може порушити концепцію, залишається витяжка.

Проте експерти компанії Electrolux запевнили: в асортименті бренду є витяжки, які з легкістю розв’яжуть цю проблему. Обирайте – вбудовані чи телескопічні. Кожна має свої особливості, дізнайтеся про них, щоб визначитися з потрібною моделлю. Отже, висвітлимо найважливіші моменти.

Плюси й мінуси вбудованих витяжок

Почнемо з модифікацій, які повністю інтегруються в навісну кухонну шафу над плитою. Після встановлення витяжки за фасадом меблів дизайн кухні залишається незмінним. Усі елементи управління пристроєм розташовані горизонтально, під шафою, до чого легко звикнути і вмикати потрібний режим, навіть не дивлячись вгору.

Повністю вбудована витяжка від Electrolux така сама продуктивна, як і її старші аналоги. Компанія встановила в ці моделі потужний двигун, що відмінно впорається з відведенням пари, диму й запахів. 

Але у такій конструкції є два недоліки:

  • невеликі габарити, які не покривають зони над варильною поверхнею. Зазвичай верхні шафи мають глибину 30–40 см, відповідно більшість моделей витяжок монтуються в нішу 26–30 см;
  • дотримання правил встановлення: мінімум 65 см над газовою поверхнею або плитою. Оскільки витяжка фактично вмонтовується в нижню частину ящика, доведеться кріпити всі навісні шафи вище, ніж зазвичай. Декому це спричиняє незручності, особливо коли треба дістати щось із верхніх поличок. 

Вбудована витяжка – це гарно, та будуть нюанси з продуктивністю. Якщо ви до цього готові, сміливо вибирайте такий варіант і насолоджуйтеся ідеальним дизайном кухні.

Телескопічна витяжка: кому й коли підійде

На відміну від повністю вбудованої, телескопічна витяжка встановлюється під верхньою шафою, залишаючи на фасаді смугу, шириною в кілька сантиметрів. Основні робочі вузли техніки розміщуються всередині меблів, що робить її практично непомітною.

Чому витяжка називається телескопічною? Річ у конструкції, яка дає змогу подолати головний недолік вбудованих моделей – неповне перекриття робочої зони. У складеному стані пристрій ховається за фасадом меблів, а за потреби передня панель може висуватися на 10–20 см, щоб захопити всю ділянку над плитою.

Експерти Electrolux зазначили, що телескопічна витяжка відмінно підходить для роботи над газовою поверхнею. Немає потреби йти на компроміси й “піднімати” всю кухню: досить просто зробити шафу над витяжкою на кілька сантиметрів вище, щоб забезпечити необхідні 65 см над відкритим вогнем.

Оцінюйте всі особливості кухонної техніки й вибирайте той варіант, який краще впорається з вашими завданнями.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи