Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В України є всі докази того, що масове вбивство військовополонених в Оленівці було заздалегідь сплановано Росією

Категорія:

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Доказів того, що сталося в Оленівці, достатньо, щоб вважати, що це було заздалегідь сплановане масове вбивство тих, хто перебував під захистом міжнародного права", – цитує його заяву власний кореспондент агенства "Укрінформ".

Український посол зазначив, що супутникові знімки демонструють, що в колонії постраждала лише одна будівля, куди було переведено військовополонених безпосередньо перед атакою, а аналіз фото вказує на термобаричний вибух зсередини.

"Масове вбивство українських військовополонених у виправній колонії в окупованій Оленівці, а також оприлюднені відео, які демонструють жахливі випадки тортур, фізичних знущань, нелюдського поводження та умисного вбивства українських військовополонених, яскраво свідчать про те, що Росія не знає меж у своїй жорстокості та варварстві", – наголосив Цимбалюк.

За його словами, зараз нема ніякої різниці між російськими дипломатами, які закликають до розстрілу українських військовополонених, і російськими військами, які це роблять.

"Це грубе і серйозне порушення міжнародного гуманітарного права, включно з Женевськими конвенціями, заслуговує не лише нашого рішучого засудження, але й використання всіх доступних механізмів для притягнення до відповідальності всіх винних у російських воєнних злочинах. Незалежно від того, скільки часу це займе", – підкреслив очільник української місії в ОБСЄ.

Він також додав, що не можна дозволити РФ використовувати своїх маріонеток в ОРДЛО для обходу міжнародних зобов’язань та уникнення кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули понад 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення. За попередніми висновками міжнародних експертів, вибух був наслідком застосування термобаричної зброї, якою користується країна-агресор.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ООН відвідати колонію в Оленівці задля встановлення всіх фактів скоєного Росією воєнного злочину, а Міжнародний комітет Червоного Хреста – перевірити всіх українських військовополонених.

Але окупанти на запит Українського відділення Міжнародного комітету Червоного Хреста відмовили працівникам організації у доступі до військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням положень Женевської конвенції.

Наші інтереси: 

Пам'ятати злочини агресора. Робити висновки щодо доцільності міжнародних та різних так званих правозахисних організацій, які ні на що не впливають. На ворога впливає тільки сила та військова міць. Помстимося.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Завжди треба пам'ятати, що це війна людей проти людиноподібних тварин. Це війна двох біологічних видів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Завжди треба пам'ятати, що це війна людей проти людиноподібних тварин. Це війна двох біологічних видів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!