Зображення користувача Володимир Іваненко.
Володимир Іваненко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

УКРАЇНСЬКІ ВЧЕНІ, ЄДНАЙМОСЯ!

Об'єднання зусиль українських вчених у світовому масшабі, безперечно, сприятиме модернізації української науки, осучасненню її теоретико-методологічних засад, удосконаленню системи організації та фінансування наукових досліджень, а також управління науковими інституціями й колективами.

Заснована мною на ФБ група "Асоціація Українських Учених" (адреса групи в інтернеті: https://www.facebook.com/groups/ukrainianscholars/) бачиться мені як частина і свого роду група підтримки проекту Міжнародної фундації лідерства "Український Університет" (див.сторінку: https://www.facebook.com/Ukrainian-University-Український-Університет-871332626315710/).

Вибудовуючи Український Університет як світову українську освітнньо-наукову мережу, ми розраховуємо на підтримку й активну участь у цьому проекті професорсько-викладацького й наукового потенціалу України й українського зарубіжжя.
 
Разом з тим, ми сподіваємося, що згуртовані навколо проекту "Український Університет" українські професори й науковці стануть основою для об'єднання українських учених і наукових установ у світову організацію українських учених незалежно від місця їхнього проживання, а також вчених-українознавців з інших країн світу.
 
На мій погляд, ця група має стати платформою для обговорення історичного досвіду, сучасних проблем і перспектив розвитку української науки і освіти, їх місця й ролі у розбудові незалежної України та у світовому науковому співтоваристві, а також теорії, методології й організації наукових досліджень у нинішніх умовах.
 
Фактично це бачиться мені як продовження розмови, свого часу започаткованої мною у статті "Чи не час нам перегрупувати наш науковий потенціал?" (2010. Статтю можна знайти у нотатках на моїй ФБ сторінці). Стаття порушувала лише питання становища української науки в діаспорі, але обговорення її показало, що ще пильнішої уваги потребує стан науки й освіти, становища вчених та організації наукових досліджень в самій Україні.
 
Об'єднання зусиль українських вчених у світовому масшабі, безперечно, сприятиме модернізації української науки, осучасненню її теоретико-методологічних засад, удосконаленню системи організації та фінансування наукових досліджень, а також управління науковими інституціями й колективами.
 
Досвід українських учених зарубіжжя, їхня участь у роботі зарубіжнихН університетів, науково-дослідних центрів, тимчасових науково-дослідних колективів (груп), безумовно, стимулюватиме зміни на краще в ситемах академічної й університетської науки в Україні.
 
Спільними зусиллями українських учених в Україні й діаспорі ми сподіваємося створити й розбудувати Український Університет як освітньо-науковий центр нового типу - без кордонів та ідеологічної заангажованості, який передусім стане цілою мережею осередків українознавчих студій, об'єднає й координуватиме просвітні та освітні проекти й програми, забезпечить платформу для спілкування українських професорів і вчених між собою та споживачами результатів наукових досліджень, а також для публікації наукових досліджень.
 
Окрім спілкування у цій групі, запрошую всіх проявляти максимальну активність на сторінках "Ukrainian University" (https://www.facebook.com/Ukrainian-University-Український-Університет-871332626315710/), "Leadership International Foundation" (https://www.facebook.com/leadership.international.foundation/) та інших, які мають відношення до фундації або її проектів.
 
Ми будемо вдячні тим, хто зголоситься увійти в коло спонсорів проекту й підтримати проект у будь-який спосіб. Матеріальна харитативна підтримка проекту через Міжнародну фундацію лідерства відтягується з податків відповідно до законодавства США.
 
З усіх питань, що стосуються проекту "Український Університет" та Міжнародної фундації лідерства можна писати приватно на адреси: [email protected][email protected].
 
Сподіваюся на широку підтримку проекту й плідну співпрацю з усіма зацікавленими в його успішній реалізації. 
 
(c) Проф. Д-р Володимир Іваненко
президент Міжнародної фундації лідерства,
керівник проекту.
 
Вашингтон
2 листопада 2015 р
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи