Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Україна не отримає винищувачі, поки не завершиться її довгоочікуваний контрнаступ, – адмірал НАТО

Категорія:

Спецтема:

Винищувачі в короткостроковій перспективі для цього контрнаступу Україні не дадуть. Не буде й підготовки пілотів та технічного персоналу, не буде забезпечення логістичної організації. Україна може виграти війну проти Росії без винищувачів – через кращу підготовку воїнів, вищий моральний дух і мотивацію.

23070401.jpeg

Фото: Rob Bauer/Twitter

В інтерв'ю однієї з передач LBC адмірал Роб Баєр, голова військового комітету НАТО, заявив, що питання надання Україні винищувачів, про які вона просить, "не буде вирішено в короткостроковій перспективі", пише LBC.

Президент України Володимир Зеленський благає західні країни надати його зруйнованій війною країні винищувачі, в тому числі F-16, якими володіє низка країн-членів НАТО.

Напередодні ключового саміту НАТО у Вільнюсі, Бар сказав в інтерв'ю LBC: "Дискусія про винищувачі є важливою, але вона не буде вирішена в короткостроковій перспективі для цього контрнаступу. Підготовка пілотів, підготовка технічного персоналу, забезпечення логістичної організації, яка зможе підтримувати ці літаки, не будуть доступні до початку цього контрнаступу. Ми не повинні змішувати ці дві дискусії – я думаю, що це важливо і зрозуміло, що Україна просить ці винищувачі – але ми не повинні змішувати це з обговоренням контрнаступу зараз".

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Україна може виграти війну проти Росії без винищувачів, пан Бер додав: "Я думаю, що Україна має перевагу, тому що у неї є західні системи озброєння, вона має кращу підготовку і, що дуже важливо, набагато вищий моральний дух і мотивацію.

"З історії ми знаємо, що це надзвичайно важлива частина військових операцій. Ми знову бачимо це тут, в Україні, люди воюють за своє – це екзистенційна боротьба – українці розуміють, за що вони воюють, а росіяни не мають жодного уявлення, за що вони воюють. І коли вони просунуться вперед, і коли вони отримають більше території, їм доведеться зайняти довгі системи протиповітряної оборони та захищати те, що вони щойно здобули. Тому, знову ж таки, це – можливо, але це буде нелегко".

Видання нагадує, що Президент України Зеленський звертався до Великої Британії з проханням надати його армії винищувачі, які, на його думку, мають вирішальне значення для зупинки Росії.

Під час візиту в травні, Зеленський закликав до "літакової коаліції", а прем'єр-міністр Великої Британії заявив, що надання військових літаків "не є простим", але сказав, що Британія відіграватиме інтегральну роль у такій коаліції.

"Це не лише надання літаків, а й підготовка пілотів і вся логістика, яка йде поряд з цим, і Велика Британія може відігравати в цьому велику роль. Одна з речей, яку ми почнемо робити вже відносно скоро, – це підготовка українських пілотів, і це те, що ми сьогодні обговорювали, і ми готові реалізувати ці плани у відносно короткі терміни".

Це відбувається на тлі попереджень з боку України про те, що Росія замінувала Запорізьку атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі та однією з 10 найбільших у світі.

Якби станція зазнає нападу, то наслідки вийшли б за рамки типової проблеми безпеки та вплинули б на весь світ, сказав Бар.

"Якщо це станеться – це буде набагато більша проблема, ніж просто військова проблема або щось тільки для НАТО. Це те, до чого буде залучений весь світ, це матиме величезний вплив на Європу", – сказав він.

"Це – екологічна катастрофа, це – медична проблема, тому це виходить за рамки лише НАТО, це виходить за рамки лише питання безпеки.

"І тому можна було б думати, можна було б сподіватися, що росіяни цього не зроблять, тому що я думаю, що це відніме у них багато підтримки у світі, якщо вони це зроблять. Я не можу собі уявити, що низка країн, які їх підтримують, підтримають цей вчинок російського уряду".

Наші інтереси: 

Розуміємо гірку правду – НАТОвські адмірали більше схвильовані екологічним та медичним аспектом російсько-української війни. Бачимо, що втрати України – життя українських воїнів – їх не цікавлять. Тим часом адміністрація США продовжує обіцяти підтримку України "стільки, скільки це буде потрібно", а про лендліз, у який вклала свої інтереси та "схеми", вже і забула – лендліз скоро закінчиться так і не розпочавшись.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Білий дім з усіх сил прагне затягнути війну до осені 2024 року. Це питання виживання Демпартії, тому вони впиратимуться до останнього.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Білий дім з усіх сил прагне затягнути війну до осені 2024 року. Це питання виживання Демпартії, тому вони впиратимуться до останнього.

Все, що робиться з власної волі, – добро!