Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Три рівні соціальних комунікацій у демосах Міжмор’я: оперативний, тактичний, стратегічний (+аудіо)

Категорія:

Демоси є підсилювачами людських талантів і можливостей. Синергія в демосах досягається правильною взаємодією. Запропонована модель дозволяє зосередитися на контактах з найвищим пріоритетом, зменшити кількість інформаційного шуму від хаотичного спілкування, уникати інформаційного перенавантаження, не допускати поширення недостовірних чуток, паніки, психологічного зараження.

160615-komunikaciyi.jpg

Без паніки!
Без паніки!

Аудіоверсія: Три рівні соціальних комунікацій у демосах Міжмор’я: оперативний, тактичний, стратегічний

Перехід до постіндустріальної цивілізації приведе людей до звільнення від соціального паразитизму. Головним інструментом є така організація суспільства, яка не залишає «щілин» для паразитів. А все тому, що нове суспільство складатиметься з  демосів – самокерованих громад, в яких усі знають всіх.   

Сила демосів у тому, що вони є синергетичними спільнотами – підсилювачами людських талантів і можливостей. У демосах розрізняємо оперативну, тактичну і стратегічну групи. Відповідно є три рівні синергії: оперативний (серед старшини з 5 осіб), тактичний (у рою до 20 осіб) і стратегічний (у демосі до 105 осіб).   

Синергія досягається правильною взаємодією. Вона ґрунтується на застосуванні правил і обмежень (законів, заборон).

Оперативне спілкування – до 5 осіб

Звичайна людина спроможна одночасно утримувати в оперативній пам’яті 4–5 об’єктів. Для максимального використання цієї природної здібності людини, треба дати їй можливість постійно перебувати на зв’язку з групою до 5 осіб.

Для старшини (керівного ядра демосу) оперативне спілкування є обов’язковим. Це досягається тим, що старшина постійно перебуває в груповому чаті на 5 осіб з можливістю переходу до голосового зв’язку.

Спілкування між двома членами старшини в такому чаті відкрите для всіх інших членів старшини. Це дозволяє кожному зі старшини бути в курсі подій, мати цілісне уявлення про ситуацію, легко запросити до розмови іншого члена старшини, самому втрутитися в розмову для застережень або пропозицій.

Тактичне спілкування – до 20 осіб

Це спілкування з меншим пріоритетом. Воно відбувається віч-на-віч за допомогою електронної пошти або програми швидкого обміну повідомленнями. Коло тактичного спілкування обмежується групою з 20 осіб. Це означає, що кожен у будь-який час може персонально звернутися до кожного з учасників списку, розмір якого не може перевищувати 20 контактів. Обов’язковими є контакти, які визначаються виконуваною роллю. Наприклад, для сотника обов’язковими є тактичні контакти з ройовими, а для сотенного судді – з ройовими суддями.

Якщо до цілком заповненого списку є потреба долучити нового члена демосу, то для звільнення місця зі списку видаляється найменш пріоритетний контакт і архівується (для історії). Завдяки цьому тактичний список завжди буде актуальний і вільний від інформаційного сміття.

Оскільки людина може одночасно входити до 6 демосів, то максимальна кількість її тактичних контактів становить 20 х 6 = 120.

Стратегічне спілкування – до 105 осіб

При стратегічному спілкуванні відбувається залучення до роботи всього демосу за допомогою відкритого обговорення на форумі демосу. Стратегічне спілкування найґрунтовніше і найглибше. Будь-який член демосу, в тому числі старшина, може винести на загальне обговорення своє запитання або пропозицію. Завдяки цьому частина запитань вирішується на низовому рівні, в порядку взаємодопомоги, без залучення керівництва. Натомість відкрите обговорення стратегічно важливих  питань дозволяє дійти консенсусу, тобто повної одностайності.

Для здійснення стратегічного спілкування кожен член демосу зобов’язаний мати реєстрацію на сайті демосу, отримувати розсилку новин, брати участь в обговореннях і голосуваннях.

Інформаційна культура: ефективність і чистота

Запропонована модель інформаційного простору члена демосу заснована на природних можливостях і потребах людини. Її застосування дозволяє:

  • визначати пріоритети спілкування
  • зосередитися на контактах з найвищим пріоритетом
  • зменшити кількість інформаційного шуму від хаотичного спілкування
  • постійно очищувати особистий список контактів від неактуальних контактів  
  • уникати інформаційного перенавантаження
  • не допускати поширення недостовірних чуток, паніки, психологічного зараження.

Стратегічна і тактична комунікація обов’язкова для всіх членів демосу, в тому числі для старшини. Оперативна комунікація обов’язкова для старшини.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Інформаційна культура - велика продуктивна сила! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Можу додати своє спостереження режисера кіно. Документальний фільм творить приблизно 5 осіб, які обовязково дивляться його не раз. Ще у цих творців є друзі та члени сім'ї, які теж чи з інтересу чи з поваги подивляться це творіння першими - тобто 20 людей в прогресії розносять добру вістку і множать її на мільйони. Механізм простий а потім пояснюють це іншими видуманими факторами як реклама, скандал доакола творців чи теми. Все це розмови, а істина проста є природній механізм демосу і його нехтувати це зневажати саме існування людини її можливостей та готовності сприймати інформацію...

Хай живе Міжмор’я!

Коментарі

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Можу додати своє спостереження режисера кіно. Документальний фільм творить приблизно 5 осіб, які обовязково дивляться його не раз. Ще у цих творців є друзі та члени сім'ї, які теж чи з інтересу чи з поваги подивляться це творіння першими - тобто 20 людей в прогресії розносять добру вістку і множать її на мільйони. Механізм простий а потім пояснюють це іншими видуманими факторами як реклама, скандал доакола творців чи теми. Все це розмови, а істина проста є природній механізм демосу і його нехтувати це зневажати саме існування людини її можливостей та готовності сприймати інформацію...

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію цієї статті.

Її сенс в тому, що інформаційна ефективність людини визначається не кількістю її контактів, а правильною організацією цих контактів і правильним розподілом пріоритетів (зосередженням на головному).

Правильна організація основана на факті наявності трьох груп з різним характером інформаційної взаємодії:
- мала група (до 5 членів);
- середня група (до 20 членів);
- велика група (до 150 членів).

У кожній групі застосовуються інакші комунікації.
Список контактів людини постійно оновлюється і підтримується в актуальному стані.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Візьмем, для прикладу, такий варіант: ми живемо в реальному місті і утворили структуру за принципом демосів. Обрали головного ,наукова допомога, правнича, військова , господарська. Ці люди виборні , отже є посадовцями, можна згадати і про дияконів, але запитання не в цьому. При реальній праці ми складаємо документ з якимось рішенням. Як назвати такі збори? В старому світі протокол складають депутати на сесії (за освітою хто попало, можливо і без освіти взагалі).Сесія приймає рішення і публікує, після чого рішення вступає у дію. Варіант демосів: як назвемо збори, як назвемо рішення. Як оформити документ? Це мають бути підписи 5 відповідальних. Наприклад Голова - підпис, Наука - підпис, правник - підпис, військовий - підпис, казначей господарник- підпис. Щось не дуже звучить. Пропонуйте інші варіанти. Гра розпочалася в реальному часі. Пів року часу гра витримала. Є великий шанс на продовження тому ,що вступила в дію правнича сторона і наукова. Господарники чекають умов, Військові чекають рішення правників яке б було легітимним.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.