Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Рамштайн-6": попередні підсумки зустрічі союзників 12 жовтня (доповнено)

Категорія:

Україна отримає новітні системи ППО та необхідну техніку для наступальних операцій, заявив голова Пентагону Ллойд Остін на брифінгу за підсумками зустрічі. Він особливо зазначив, що українським військовим за останні кілька тижнів вдалося змінити динаміку війни з Росією.

22101302.jpg

Фото: Олексій Резніков. Twitter

"США разом зі союзниками докладуть максимум зусиль, щоб у ЗСУ й надалі було все необхідне", – сказав він і уточнив, що має на увазі наступальні операції Збройних Сил України в межах контрнаступу на південному сході нашої країни, пише Фокус.

Остін також додав, що українські військові ефективно звільняють тимчасово окуповані російськими військовими території.

Зі свого боку, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив про те, що Україна в найближчому майбутньому отримає системи ППО, які зараз перебувають на озброєнні європейських союзників і армії США, оскільки Україна поки що не може самостійно створити й впровадити в оборонне виробництво подібну систему захисту неба.

На зустрічі союзників Франція пообіцяла віддати Україні три ракетні установки LRU M270. Це – модернізований аналог HIMARS на гусеничному ходу. У законсервованому стані в Міноборони країни перебувають 40 таких установок.

Перші результати "Рамштайн-6" поки що на рівні обіцянок оприлюднив на своєму телеграм-каналі Андрій Цаплієнко:

▪️ Франція надасть 3 LRU РСЗО (модернізовані M270).

▪️Німеччина передасть САУ Panzerhaubitze 2000 і РСЗВ Mars-2.

▪️Канада дає 500 тисяч одиниць зимової уніформи, снаряди та засоби супутникової комунікації.

▪️Нідерланди передадуть зенітні ракети на 15 млн євро.

Телеграм-канал Збройні Сили України. Війна з окупантами повідомляє, що Британія передасть Україні ракети AMRAAM, сумісні з NASAMS, а також сотні додаткових ракет для систем ППО інших типів та ще 18 гаубиць, посилаючись на Бена Уоллеса, міністра оборони Великої Британії.

Нагадаємо, перший Рамштайн відбувся 26 квітня, чим дав сигнал того що США будуть підтримувати Україну. До того, як ми знаємо, вони сумнівалися. А 26 квітня було 62-м днем повномасштабної війни Росії в Україні. "Маленької переможної війни" не відбулося, тож США стали на бік України.

Наші інтереси: 

Стежимо за ходом війни і наближенням перемоги над країною-агресором.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи