Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр міністр Румунії призначив робота зі штучним інтелектом на одну з керівних посад

Категорія:

1 березня під час засідання уряду прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке призначив своїм "почесним радником" штучний інтелект. Він називається ION, що є віддзеркаленим словом NOI, що в перекладі з румунської означає "ми".

23030201.jpg

прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке

ION виконуватиму роль почесного радника прем'єр-міністра. Він збиратиме з публічного простору думки румунів на різні теми, які становлять загальний інтерес. У режимі реального часу ION інформуватиме уряд про пропозиції, проблеми та побажання громадян країни, повідомив у Фейсбук румунський прем'єр-міністр, пише Еспресо.

Чуке зазначив, що цей проект розробили найкращі румунські дослідники та професори в цій галузі, які "лише хотіли через цей проект дати голос румунам". Тобто проект є повністю румунським: від дизайну до розробки програмного забезпечення та побудови апаратної підтримки.

Нагадаємо, нейромережа ChatGPT відтепер доступна в Україні.

Наші інтереси: 

Можливо, це буде доброю тенденцією замінити тисячі чиновників штучним інтелектом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юр Цікавий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Думаю, годі вже поклонятись інтелекту! Розум вищій за інтелект.

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Фантасти,як часто буває, передбачили подібне. У повісті "Силайське яблуко" Назарова розповідається, як три маятника випадковим чином ставили резолюції на всій документації планети Свира.Це були такі резолюції "Так", "Ні" та "Відкласти". Саме наявність "Відкласти" збільшувала вірогідність правильних рішень. Ось така вона, фантастика...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

І це буде кінцем люцва. Чому? Та тому що, спочатку позбудуться чиновників, і це дуже добре, а потім ті які будуть мати кнопку від цього ж інтелекту, скажуть " ідіть і помріть", тому що так радить штучний інтелект, а він краще знає а ніж люди.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тут важливо, щоб у кожній справі була відповідальна людина, тобто щоб хтось відповідав за свої рішення. Штучний інтелект тут працює лише як довідник.

Іван Андрійович wrote: І це буде кінцем люцва. Чому? Та тому що, спочатку позбудуться чиновників, і це дуже добре, а потім ті які будуть мати кнопку від цього ж інтелекту, скажуть " ідіть і помріть", тому що так радить штучний інтелект, а він краще

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

А звідки взялася така думка - про "кнопку"? Інтелект, зокрема й штучний, не мислить, він також рахує, до мислення це як до місяця пішки. Ті, котрі можуть мати "кнопку" - також рахують і також не вміють (або не здатні) мислити, тому й лише рахують. Така природа інтелекту. І хто сказав, що в штучного інтелекту взагалі можлива якась "кнопка", навіть фігурально? Це вже помітно навіть з перших кроків цього девайсу. Хоча мушу визнати, вражає. Але тільки як помічник в рутинних справах.

Зображення користувача Юр Цікавий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Я також призначив своїм радником ChatGPT. Він мені радить як вивчати електронний КАД, а також по різних питаннях. Дуже мило спілкуємося. Я поки цілком задоволений якістю порад, хоча вже підбираємось до межі можливостей, навіть двічі зайшли в тупик (помилку), довелося регенирувати запити.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Думка про "кнопку" і таке інше з'являється там, де не розрізняють розум і інтелект. Але Гарі Фішер виграв у компа навіть на його полі. Цікаво, чому? Адже комп рахував ходи набагато швидче? Може справа не в швидкості рахування?

Зображення користувача Юр Цікавий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Думаю, годі вже поклонятись інтелекту! Розум вищій за інтелект.

Зображення користувача Іван Андрійович.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Панове, ви лише можете припускати і здогадуватися. А звідки взялася цензура в Google і.т.д. Психопати захопили планету земля, вони хочуть щоб люди їли жуків, та пластикову їжу, цифрові гроші, за які ви нічого не купите без уколів. І ці психопати ідуть до своєї мети, у них час не обмежений.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Друже, штучний інтелект, як до речі і природній, не може мислити засадничо, в нього інша природа, це навіть ще нам у виші викладали, році десь у 1980-му, в "Основах штучного інтелекту", був такий курс. ШІ не зможе мислити НІКОЛИ. А природа розуму інша, з іншого джерела. І це ніякі не "здогадки", це цілком науковий факт. І психопати також НЕ МИСЛЯТЬ, бо не здатні через свою природу, в них відсутнє джерело розуму, вони також рахують ходи, як в шахах. Тому в нештатних ситуаціях вони губляться, шукаючи готовий підходящій "рецепт", не знахолдячи - гинуть. От і все стосовно "здогадок". НЕСТАНДАРТНИМ ОБСТАВИНАМ _ НЕСТАНДАРТНУ ВІДПОВІДЬ!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Пане Юр, ми це зможемо перевірити тільки з часом. Але я Вам 100% даю, що психопати, скажуть " їжте жуків, тому що зміна клімату через тварин". А коли їх про це запитають, вони скажуть " це не ми це штучний інтелект, так прорахував".

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Якщо Ви вірите у винятковість і потугу інтелекту, зокрема штучного, тоді скажуть, і для Вас це дійсно небезпечно. Але інтелект може бути тільки допоміжним інструментом. Валити в одну купу інтелект і розум - це помилка вульгарних матеріалістів і всіх інших ліваків. Для них не існує нічого по за межами можливості "полапати руками". Це викликає тільки сміх і розчарування. І не варто ходити в стаді, "як всі". Це небезпечно для здоров'я і життя. Для них це дісно може трапитися. Чи ви прислухаєтеся до "мненій"?

Зображення користувача Василь Свідомий.
0
Ще не підтримано

Ласкаво просимо в Skynet.)))