Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Петиція про скасування фінансування партій набрала понад 25000 голосів

За законом про державне фінансування політичних партій ті політичні сили, які на виборах набрали понад 2% підтримки, отримують гроші на розвиток. Однак, сьогодні фінансування можуть отримати відверто проросійські партії. Тож українці, аби змінити обурливу ситуацію, вирішили написати петицію Президенту.
 

Закон про державне фінансування політичних партій нібито покликаний зменшити вплив олігархів на політичні партії. Проте, замість досягнення цієї мети закон лише стимулює розвиток політичної корупції та інших негативних процесів, пише 24 канал.

Цікаво, що партії майже не звітують про те, куди ж вони використали гроші. Ба більше, багато з них подають просто "порожні звіти". Відомості про державні гроші вносяться в окремі таблиці, де вказано, на що ці гроші витратили.

Лідер Громадського руху «Рідна країна» і колишній народний депутат Микола Томенко ініціював скасування бюджетного фінансування політичних партій в Україні і зареєстрував петицію на сайті електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України.

Він переконаний, що обранці мають навчитися самостійно заробляти, бо гроші з бюджету йдуть не на розвиток партії, а на рекламу у медіа.

Наразі петиція назбирала понад 25000 підписів. Це означає, що тепер її мають розглянути у Верховній Раді.

В Україні петиції мають консультативний характер, їхнє виконання не є обов'язковим. Експерти пояснили, юридична сила полягає у тому, що на петицію, яка зібрала відповідну кількість голосів, зобов'язані відреагувати. Якщо її ініціатору не подобається спосіб реагування органу влади, це можна оскаржити в адміністративному суді.
 


 

Наші інтереси: 

Необхідні 25 тисяч голосів мають розпочати принаймні дискусію щодо доцільності фінансування партій, якщо Верховна Рада не розгляне петицію. В результаті дискусії може бути підняти глибше питання: які ідеологічні позиції тієї чи іншої партії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи