Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Паразитичний опір: Сорос проти Трампа

Джордж Сорос вступив у сутичку з Дональдом Трампом. Через перемогу республіканця на виборах Сорос втратив понад мільярд доларів і тепер, щоб відігратися, намагається запустити хвилю протестів і змусити Трампа піти у відставку. Тим часом під ударом опинилася сама фінансово-політична імперія Сороса в Східній Європі.

170315-soros-tramp.jpg

Сорос і Трамп - паразитична антитеза і творча теза
Сорос і Трамп - паразитична антитеза і творча теза

«Я назвав Трампа шахраєм, самозванцем і потенційним диктатором. Потенційним – тому що Конституція США та наші інститути влади поки ще досить сильні. Він міг би стати повноцінним диктатором, якби зумів впоратися з ними, але він не зможе цього зробити».

Ці слова Джордж Сорос сказав на економічному форумі в Давосі під час інтерв'ю агентству Bloomberg. Мільярдер і філантроп передбачив Трампу недовге правління – відтік інвестицій, крах економіки і остаточний розкол американського суспільства.

«Трамп зазнає невдачі, я особисто в цьому переконаний, – похмуро пророкував Сорос. – І невдача ця стане не результатом діяльності людей, які, як і я, хотіли б, щоб він зазнав поразки. Ні, це станеться через те, що його ідеї суперечать одна одній, і ми вже бачимо це на прикладі радників, яких він собі підібрав».

Бажання Сороса побачити крах Трампа зрозуміле і його легко пояснити. Якщо 45-й президент США виконає передвиборчі обіцянки, величезна політична і фінансова тіньова імперія Сороса – десятки і сотні фондів і неурядових організацій по всьому світу – виявиться на межі краху.

Майстер «м'якої сили» глобалізму

Джордж Сорос, виходець з родини угорських євреїв, займається фінансами вже 70 років – з того моменту, як вступив до Лондонської школи економіки. Поступово, завдяки грамотному розпорядженням активами і грі на біржі, Сорос заробив близько 25 мільярдів доларів.

У Росії, як і інших країнах Східної Європи, він більше відомий завдяки своїй мережі неурядових організацій і фондів, у тому числі «Відкритого суспільства» – так званого Фонду Сороса.

Сорос ніколи не приховував, що виступає провідником «м'якої сили» США за кордоном, пропагуючи американські цінності в тому вигляді, в якому їх представляли Білл Клінтон і Барак Обама. А саме: експорт демократії американського зразка, боротьба з режимами, які в Вашингтоні вважають авторитарними, просування вільного ринку. Не дивно, що у внутрішній політиці Джордж Сорос послідовно ставив на демократів.

«Скромний внесок на добру справу»

На останніх виборах Сорос підтримав Гілларі Клінтон. Він виступив головним спонсором демократичного кандидата, вклавши в її кампанію понад 10,5 мільйона доларів. Ще 10 мільйонів пішли на супутні цілі, в тому числі антиреспубліканську пропаганду.

Спонсоровані Соросом ЗМІ розгорнули справжню медіавійну проти Дональда Трампа, звинувачуючи республіканця в усіх смертних гріхах. Той не залишився в боргу: інтернет-ресурс Breitbart, редагований главою виборчої кампанії Трампа Стівеном Бенноном, щодня публікував антисоросівські статті, зображуючи його породженням пекла, глобалістським павуком, що розкинув сіті по всьому світу і тепер бажає поневолити вільну Америку, посадивши в президентське крісло Гілларі Клінтон.

Сорос позбувся приблизно мільярда доларів, поставивши на перемогу демократів. І півтора останніх місяця показали, що він не має наміру спокійно чекати, поки Трамп зазнає невдачі, заплутавшись у власних ідеях, як Сорос пророкував на саміті в Давосі. Мільярдер і філантроп розвинув бурхливу діяльність, щоб наблизити крах нового президента.

Найбільш яскравий приклад – так званий «жіночий марш» у Вашингтоні. Практично всі ліберальні медіа іменували його не інакше як «спонтанна акція жінок на захист своїх прав». Дійсно, більшість учасниць вийшли на вулиці цілком безкорисливо і не заробили на цьому ні цента. Однак заходи такого масштабу вимагають чималих вкладень. Кошти необхідні для забезпечення учасників юридичною підтримкою, харчуванням, медичним супроводом і так далі. Судячи з усього, гроші надав не хто інший, як Джордж Сорос.

Як з’ясували американські репортери, з 403 організацій і об’єднань, заявлених як організатори акції, більше 100 отримали великі суми від Сороса – включаючи правозахисні Amnesty International і Human Rights Watch, а також Planned Parenthood, яка виступає за право на аборти, і National Resource Defense Council, що займається захистом навколишнього середовища. Всі вони тісно пов'язані з фондами Сороса: як підрахували журналісти з Media Research Center, тільки з 2010 по 2014 рік ці організації отримали від філантропа 246 мільйонів доларів.

Маршами справа не обмежується: 23 cічня американська ліберальна правозахисна група Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) заявила, що збирається подати позов проти Трампа. Він, на думку правозахисників, брав хабарі від іноземних урядів, приймаючи в готелях своєї мережі зарубіжних чиновників і надаючи їм послуги своїх гольф-клубів. За дивовижним збігом одним з головних спонсорів CREW є той же Джордж Сорос.

Однак, ведучи нещадну боротьбу з Дональдом Трампом в США, він ризикує отримати удар звідки не очікував – зі Східної Європи, куди свого часу вклав мільярди доларів.

Гуляш і Сорос

Європейські праві партії і євроскептики, які ратують за традиційні цінності і незадоволені поширенням американського впливу, давно вже розглядали Сороса як особистого ворога. Але до тих пір, поки він діяв за підтримки Держдепу, шансів у правих не було. Після перемоги Трампа все змінилося. Республіканець оголосив, що Вашингтон відтепер не має наміру втручатися у внутрішні справи інших держав, а заодно пройшовся з приводу європейського проекту в цілому.

За іронією долі, підніжку Соросу підставила його рідна Угорщина. Прем’єр-міністр Віктор Орбан і очолювана ним партія «Фідес» послідовно критикують мільярдера за втручання у внутрішні справи країни, звинувачуючи його в намірі затопити Європу мусульманськими мігрантами і знищити «християнські нації» в ім’я торжества ідей глобалізму. Перемога Трампа дала їм шанс – Орбан назвав її «подарунком для Угорщини» і негайно взявся за справу.

Під удар потрапили неурядові організації – улюблене дітище Сороса. При Обамі вони перебували під захистом Вашингтона, який вимагав від європейських партнерів більшої відкритості і надання біженцям всієї можливої ​​допомоги. Уряд Орбана вирішив створити загальний реєстр НУО та фондів, змусивши організації та їх лідерів розкрити деталі свого фінансування. Угорський держсекретар з питань публічної дипломатії та зв’язків з громадськістю Золтан Ковач назвав їх «іноземними агентами, що живуть на закордонні гроші».

Його підтримав заступник голови «Фідес» Силард Немет. «Ці організації та фонди необхідно викинути геть, використовуючи всі можливі засоби, – заявив він. – Я завжди про це говорив, і тепер, після того як в США обрали нового президента, ми можемо це зробити».

За словами правозахисників, процес уже пішов. Деякі дрібні НВО закрили представництва в Угорщині, все менше людей хочуть йти на контакт з іноземними неурядовими організаціями та приймати від них гранти.

Однак, як пояснює віце-президент «Фідес» Гергей Гуляш, Будапешт лише слідує в руслі загальносвітових тенденцій: «Це виключно питання прозорості операцій. Суперечки навколо НУО та майбутнього демократії йдуть по всьому світу. Перемога Трампа, звичайно, полегшила нам завдання, але, думаю, ми б вигнали їх навіть в разі перемоги Гілларі Клінтон».

Європа скривджених

І однією Угорщиною, судячи з усього, справа не обмежиться. Джордж Сорос чимало наслідив в Східній Європі, і тепер скривджені ним політики готуються взяти реванш.

У Польщі лідер правлячої партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський назвав спонсоровані Соросом НВО «спільнотами всередині нації» і заявив про необхідність регулювання їх діяльності. Прем’єр Беата Шидло оголосила про створення спеціального органу, який займеться координацією держфінансування всіх неурядових організацій.

Посилюються антисоросівські настрої в Словаччині. «Демонічні сили зла, представлені Соросом, кланом Клінтон, сімейством Буш та іншими, не змирилися з поразкою на виборах, вони продовжують свій наступ на Трампа, бажаючи змістити його», – пише Hlavne Spravy, рупор словацьких консерваторів.

«Зараз просто не можна уявити кращу фігуру ворога, яка об’єднає все суспільство, – скаржиться директор місцевого відділення «Відкритого суспільства» Ян Орловський. – Джордж Сорос втілює всі можливі стереотипи, котрі переслідують нас все життя – він єврей, банкір і – що важливо для Словаччини – угорець».

Таким же козлом відпущення Сорос став і в Румунії. Коли в країні в січні 2017 року спалахнули протести проти помилування засуджених корупціонерів, Бухарест звинуватив у їх організації всюдисущого Сороса. Лідер правлячої соціал-демократичної партії Лівіу Драгня прямо заявив, що відчуває до мільярдера антипатію, а урядова газета назвала Сороса «ліберальним терористом, який фінансує зло».

Проте найсильніші антісоросівські настрої, мабуть, спостерігаються в Македонії. Там уже два роки триває політична криза, до якої Сорос доклав руку, підтримавши місцевих албанців. Прихильники колишнього прем’єра Ніколи Груєвського запустили кампанію під назвою «Зупинимо Операцію Сорос», закликавши всі НУО розкрити свої цілі і джерела фінансування.

Але головний противник Сороса, Дональд Трамп, поки мовчить. А значить, головний бій між мільярдерами ще попереду.

Джерело. Переклад на українську - Народний Оглядач.

Наші інтереси: 

Що більше впиратиметься Сорос, то потужніше розгортатиметься Трамп. Тому що призначення антитези - сприяння глибшому проявленню Тези. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Фарисеї показують зуби. Не здивуюся, коли Сорос почне відкрито фінансувати Путіна.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А Сорос "давній паразит"!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Фарисеї показують зуби. Не здивуюся, коли Сорос почне відкрито фінансувати Путіна.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То Сорос таки єврей(? ;) ) ...чи "угорець"?
Це ніби сказати "Порошенко єврей, шоколадний король і українець" )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Сорос - єврей з Угорщини.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!