Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Норвегія збільшить свою військову допомогу Україні на 2,5 млрд крон (240 млн доларів)

Категорія:

Спецтема:

Цього року вона збільшиться до 10 млрд крон. Збільшення підтримки відбуватиметься в рамках програми Нансена, яка розрахована на 75 млрд крон протягом п'яти років. Раніше Норвегія зобов'язалася надати 15 млрд крон на громадянську та військову підтримку у 2023 році в рамках програми.

23071101.jpg

Прем'єр-міністр Норвегії Гар Стере. Фото: Getty Images

Крім того, Норвегія також дасть більше коштів у фонд підтримки України в НАТО. Норвегія надасть 300 мільйонів норвезьких крон у 2023 році та внесе загалом 1,5 млрд норвезьких крон протягом п'яти років, йдеться у повідомленні уряду Норвегії, про що повідомляє РБК-Україна.

Як заявив прем'єр-міністр Норвегії Гар Стере, Україна зараз гостро потребує додаткової військової підтримки та матеріалів.

За словами Стере, це – чіткий сигнал щодо довгострокової підтримки зусиль України щодо проведення реформ, який ще більше зв'яже Україну з альянсом.

Нагадаємо, що Норвегія є союзником України з початку повномасштабного вторгнення росіян. Країна вже передала нашим військовим танки Leopard 2, РСЗВ і не лише. Також країна допомагає навчати українських солдатів, яких після підготовки відправляють на фронт.

 

 

Наші інтереси: 

Країни Скандинавії, зокрема, Норвегія тихо, але щедро допомагають Україні. Міркуємо про можливий союз України зі Скандинавськими, Балтійськими країнами, Польщею, Словаччиною і Чехією під ядерною парасолькою Великої Британії. Війна показує, з ким створювати союзи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи