Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не слухайте ви Грету Тунберг - National Review (США)

Вона - пішак, яку дорослі використовують для власних інтересів. У фразі "для дітей" є спокуслива політична привабливість. Але ми ж не звертаємось до підлітків за настановами щодо питань публічної політики.

19092702.jpg

Фото: Carlo Allegri/Reuters

Кліматична активістка-знаменитість, дівчинка-підліток Грета Тунберг звернулася до Організації Об'єднаних Націй і гнівно звинуватила зібрання в тому, що вони вкрали її мрії та її дитинство порожніми словами, пише Річ Лоурі (Rich Lowry) у своїй статті на National Review. 

«Мене взагалі тут бути не повинно. Мені треба ходити в школу, на іншому кінці океану», - метала громи і блискавки Тунберг. Що ж, простіше простого: для початку не варто було пускатися в двотижневу рекламну подорож через Атлантику на яхті як піар-хід, відмовившись від авіа перельоту.

Грета Тунберг стоїть на передньому краї молодіжного руху проти зміни клімату - включаючи глобальний "кліматичний страйк" минулого тижня, - який просувають і прославляють дорослі, що вважають його корисним у своїх цілях.

Діти - сильні пішаки. У фразі "для дітей" є спокуслива політична привабливість. Діти дають своїм дорослим прихильникам зручний прийом. Ті ж люди, які кажуть: "Світ повинен прислухатися до цієї 16-річної дівчини" обернуться і скажуть тим, хто не згодний: "Як ви смієте критикувати 16-річну дівчину?"

Ми ж не звертаємось до підлітків за настановами щодо питань публічної політики, зауважує Річ Лоурі. Діти нам нічого цікавого не можуть сказати. Вони просто повторюють те, що їм сказали дорослі.

Значна частина захисту клімату у молоді зводиться до того, що всі батьки добре знають: "Я хочу це, і я хочу це зараз". Як тут не згадати один з недавніх заголовків в National Geographic: «Діти-страйкарі вимагають, щоб глобальне потепління припинилося, - причому негайно».

Тупочучи ногами, діти думають, що тривалий глобальний феномен можна швидко зупинити, якби тільки дорослі дбали про це так, як дбають про це діти.

Натомість молодіжні кліматичні активісти стверджують, що їх продали старші. Грета Тунберг висловила це зі своєю звичною звинувачувальною суворістю в Сполучених Штатах Америки: "Ви нас підвели, але молодь починає розуміти вашу зраду".

Це смішно. За жодним глобальним показником соціального та економічного добробуту ми не підвели дітей. За даними HumanProgress.org, рівень глобальної бідності знизився з 28 відсотків у 1999 році до 11 відсотків у 2013 році. Тривалість життя збільшилася з 63,2 років до 71,9 років з 1981 по 2015 роки. Такі ж якісні тенденції стосуються голоду, дитячої праці, грамотності тощо.

Якщо буде доведено, що зміни клімату є значним викликом, сьогоднішня молодь матиме більше ресурсів та технологій, щоб боротися з цим, ніж будь-яке інше покоління в історії людства.

Звичайно, дорослі, яких вони слухають, не говорять їм нічого цього. Натомість вони годують дітей дієтою з апокаліптичними попередженнями, які діти повторюють, ніби мають необхідне розуміння.

Один спікер на молодіжному мітингу з питань клімату у Вашингтоні минулого тижня сказав, що у нас всього 18 місяців - так, лише до початку 2021 року - щоб запобігти незворотній шкоді навколишньому середовищу.

Як повідомляє National Geographic, "більше, ніж декілька підлітків, які починали як палкі активісти, закінчували депресією, посилаючись на відчуття тривоги та інші страхи, пов'язані з тим, що світові лідери не будуть діяти для запобігання безповоротних змін клімату.

Це - безумство, за яке повністю відповідальні дорослі. Що стосується дітей, то вони будуть в порядку. Одного разу вони виростуть, навіть якщо світ потеплішає.

Наші інтереси: 

Розуміти, що боротьба з глобальним потеплінням є аферою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

При глибшому погляді з’ясовується, що активність Грети Тунберг та інших ліваків має антиекологічний характер, оскільки спрямована проти природних кліматичних циклів і відволікає увагу від антиприродного забруднення навколишнього середовища.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Для своєї безумної пропаганди ліваки вже почали використовувати психічно хворих дітей. У Тунберґ діагностовано синдром Аспергера, обсесивно-компульсивний розлад (ОКР), синдром порушення активності та уваги, а також селективний мутизм. Джерело.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Ага-ага, і здоровенні негри-біженці, які мацають шведок за сіднички та мастурбують, лежачи у фонтанах европейських міст під свій рідний реп, у поміч психопатці Тунберґ.

Хай буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Істерична поведінка цієї хворої дівчинки до певної міри є відображенням усього сучасного лівацтва. Для нього властиві емоційна неврівноваженість, залякування кінцем світу, перевертання понять. Замість того, щоб боротися із забрудненням природного середовища і займатися озелененням нашого життя, ліваки закликають боротися з природною кліматичною циклічністю.

З погляду соціоніки, Грета Тумберг демонструє драматичні емоції, властиві для другої квадри.

Про квадрові цінності - у статті Чотири квадри, чотири моделі соціуму і Закон соціального регресу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Про Ґрету Тунберґ - ось таке відео канадського аналітика Алексія Косета: https://youtu.be/T9VrzPcmMdQ

- за Ґретою Thunberg стоять глобалісти, меседж яких "я волію приймати мігрантів ніж народжувати від 20'10 хв.,

- вони вживають соціяльну інженерію
від 32'20 хв.,

- і тому обрали не просту дівчинку, а таку, що має досвід у грі, та ще з родини акторів
від 31'30

- Косет посилається на фільм https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game_(film)
від 32'30,
щоб описати маріонетку-Ґрету.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

При глибшому погляді з’ясовується, що активність Грети Тунберг та інших ліваків має антиекологічний характер, оскільки спрямована проти природних кліматичних циклів і відволікає увагу від антиприродного забруднення навколишнього середовища.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Екстремізм - це прихований спосіб розбалансування і руйнування процесу зсередини.

Еколологічний екстремізм - антиекологічний.
Націоналістичний екстремізм - антинаціоналістичний.

Все, що робиться з власної волі, – добро!