Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Книга Мормона в світлі проєкту безсмертних

Спецтема:

Книгу Мормона вперше опублікував англійською мовою Джосеф Сміт в 1830 році у Нью-Йорку. Вона є давнім літописом народів Америки, охоплює період приблизно від 600 років до хрестової ери і 400 років після. Для окремих конфесій і конгрегацій ця книга є священною.

smitdzhozef.jpg

Сміт ДЖосеф, опублікував Книгу Мормона

Якщо виходити з того що хрестиянство — це проєкт безсмертних, то досить цікавою виявляється Книга Мормона, яка претендує на те, що теж описує вчення і вчинки Ісуса Хреста. В ній стверджується, що після воскресіння Ісус відвідав американський континент і там також набрав собі команду із 12 учнів. Поміркуйте самі. Ось наведу фрагмент з книги Третій Нефій, розділ 28:

Він звернувся до учнів своїх, до кожного по черзі, кажучи їм:

- Чого ви бажаєте від Мене?”

Кожен із них назвав, чого хотів. Але три з них вибрали, щось особливе.,

І після того як Він поговорив з ними, Він повернувся до трьох і сказав їм:

- Що б ви хотіли, аби Я зробив для вас?”

Вони не наважувалися сказати Йому про те, чого вони хотіли.

6 І Він сказав їм: Ось, Я знаю ваші думки, і ви хочете того, чого Іван, мій улюблений...

7 Отже, благословенніші ви, бо ви не пізнаєте смаку смерті...

 9 І ще, ви не знатимете болю, поки житимете в плоті, ... і все це Я зроблю через те, чого ви бажали від Мене...

10 І з цієї причини ви матимете повноту радості і ви будете такими самими, як Я...

12 І сталося, що коли Ісус промовив ці слова, Він торкнувся кожного з них Своїм перстом, крім трьох, які ще мали залишатися, і тоді Він пішов.

Гадаю, читач зрозумів, що в тексті “Він” — це Ісус Хрестос. Я подав цей фрагмент зі скороченням, вибравши з нього тільки те, що стосується теми безсмертя.

Автор літопису, Мормон, навмисне приховує імена трьох, що попросили безсмертя, але вказує також, що вони стали невразливими до вогню, диких звірів, тюремних замків й іних перепон. Послідовники Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, для яких Книга Мормона є священною, називають цих трьох перетвореними істотами. Тобто їх тіла були перетворені для того, щоб вони могли жити вічно. Мормон називав це освяченням плоті. Під час такого перетворення у стан безсмертних самі перетворені не змогли зрозуміти чи вони були в тілі чи поза тілом.

В “Пшениці без куколю” сказано про апостола Івана: “Я хочу, щоб він лишився, поки прийду”. Аріяни спочатку сприймали цю фразу як пророцтво про Церкву Івана, а не про самого апостола. Але згідно сучасної термінології, це щонайменше натяк на умовне безсмертя.

Тож Ісус Хрестос, його учень Іван і ще три перетворені особи – це мінімальний демос безсмертних! Діва Марія, Йосип Ариматейський, могли належати до іного демосу, Аполоній Тіанський взагалі обходитись без подібних суспільних структур. Але Ісус мав на меті заснувати нову релігію (і заснував її!), тому для реалізації ідеї йому потрібні були потрібні кваліфіковані сподвижники, котрих він міг підбирати в різних країнах і континентах.

З огляду на написане вище, напрошуються три короткі висновки.

1) Теза про існування проєкту безсмертних знаходить підтвердження в іних джерелах.

2) Книга Мормона є цікавою для вивчення і може містити додаткові крихти відомостей про хрестиянство, котрі можна буде скласти в одне ціле, як мозаїку.

3) Якщо безсмертя можливе, то воно близьке зі станом радості, невразливості, відсутності болю і для досягнення потребує освячення плоті – особливої процедури, котру ще належить збагнути.

Дерзаймо!

Наші інтереси: 

В наших інтересах перебувати в приємному стані радості.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи