Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілон Маск представив першу безпілотну фуру Tesla

Компанія Tesla представила перший електричний вантажівка з автопілотом. Трансляція йшла на офіційному сайті компанії. «У той час як звичайні вантажівки мають дизайн комори, вантажівка Tesla сконструйована як куля», — похвалив засновник компанії Ілон Маск новий транспорт.

Говорячи про її технічні характеристики, він повідомив, що вантажівка може проїхати 500 миль (804 кілометра). Таку відстань автомобіль подолає при повному завантаженні і на максимально можливу для нього швидкості.

За словами Маска, довжина більшості вантажних маршрутів — 250 миль, тому на машині можна буде виїхати до пункту призначення і повернутися назад без підзарядки.

У фури чотири незалежних двигуна — по одному на кожне заднє колесо. Для акумулятора вантажівки Tesla надасть мегазарядки (megachargers). Машина зможе розганятися від нуля до 60 кілометрів на годину за п'ять секунд.

Доставка вантажів на Tesla, стверджує Маск, буде коштувати 1,26 долара на милю, в той час як робота дизельних фур коштує приблизно 1,51 долара. Виробництво почнеться в 2019 році.

Як пише Bloomberg, компанія працювала над автомобілем два роки. Агентство відзначає, що найдорожча частина електричного автомобіля — його батарея. Вартість акумулятора для вантажівки, який може здійснювати рейси через всю країну, видання оцінює в 100 тисяч доларів.

При цьому, вказує Bloomberg, великі вкладення в такий транспорт окупляться зниженням операційних витрат. Мова йде про витрати на бензин, а також зарплати водіїв: Tesla планує зробити вантажівки повністю автономними до 2020 року.

Наші інтереси: 

Дуже скоро професія водія почне потроху зникати. Люди будуть потрібні тільки для обслуговування автономного транспорту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як фура поводитиме себе без допомоги людського фактора? Чи в неї все-таки буде оператор? Також поліція часом перевіряє вміст, злодії і т.ін. Це явно технології постіндустріального суспільства.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як фура поводитиме себе без допомоги людського фактора? Чи в неї все-таки буде оператор? Також поліція часом перевіряє вміст, злодії і т.ін. Це явно технології постіндустріального суспільства.

Si vis pacem, para bellum