Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Букети, які можна з’їсти: цікаві ідеї креативної тернополянки

Своїми роботами дівчина дарує емоції. Адже оригінальним букетом з полуницями, апельсинами, ківі, лимоном, лаймом, гранатом, кокосом, манго можна здивувати.
 

Ще зовсім недавно тернополянка Таня Дещаківська і не підозрювала, що займатиметься овочево-фруктовою флористикою.

Дівчина виготовляє букети з овочів та фруктів, які набирають популярності в Тернополі. Таня заснувала власну справу, до роботи підключила подругу. А освіта, здобута у Польщі, допомогла тернополянці правильно розставити пріоритети та йти вперед.

Букетами з овочів та фруктів Таня Дещаківська зацікавилась півроку тому.  Спершу пробувала вчитися сама.

- Мій перший букет складався з апельсинів, перцю чілі, тюльпанів і ківі, – пригадує дівчина. – Якщо зараз подивитися, він був зовсім не такий, як мав би бути. Але ця ідея мені дуже сподобалася і я почала розвиватися далі.

Тернополянка поїхала на курси до Києва і там здобула практичні навики.

Таня Дещаківська робить букети з різних сезонних та екзотичних фруктів, а також овочів, додає в композиції квіти. А також парфуми, солодощі, навіть колечко на заручини. Фруктовий чи овочевий букет може важити кілограм і більше.

Ціна букета від 250 до 1000 грн.

- Такий букет практичніший, ніж з квітів, - каже дівчина. - Бо квіти в’януть і їх потрібно викидати у сміття. А фруктовий букет корисний – адже окрім емоцій, які він дарує, його ще й можна з’їсти на десерт або приготувати з овочів борщ чи рагу.

Влітку Тетяна використовує багато ягід.  Приміром, зараз популярні  букети з полуниць, черешень.  Далі буде малина, ожина. З екзотичних фруктів – ананас, авокадо, манго, кокос, патіхая (драконів фрукт – ред.), карамбола.

В Тернополі не завжди можна дістати всю екзотику. Іноді фрукти треба замовляти з інших міст і навіть з-за кордону.

Окрім солодких фруктово-ягідних букетів Таня виготовляє і цікаві овочеві композиції.

Вона пригадує, як їй замовили букет для людини, яка працює в аграрній промисловості. Для такого букету треба було використати місцеві овочі. Там були цибуля, часник, червоний буряк, редиска, перець.

- Букет важив близько 5 кг, - каже Тетяна. – Приємно, що люди мені довірилися і моя фантазія розігралася.

Щоб зробити букет  треба 2-3,5 годин, розповідає тернополянка.

Тримати довго екзотичний подарунок не варто, краще якнайшвидше ним поласувати.

- Я раджу людям: подарували букет, сфотографувалися, потішилися і з'їли, - каже Тетяна.

Нещодавно дівчині поставили найважчу задачу за весь час.

- Мене попросили зробити букет такий, який би я хотіла, щоб подарували мені, - пригадує Тетяна. - Цей букет був на день народженя мами.  

Я думала, що зробити і випадково побачила на ринку волошки. Я дуже люблю ці квіти і мені таки вдалося букет як для себе. Для нього використала волошки, лайм, лимон, полуниці, перець чілі і гранат.

Тетяна Дещаківська вивчала менеджмент у Варшаві. Каже, що її освіта зараз дуже помагає в роботі.

- Все це вийшло спонтанно, хоча з підліткового віку я завжди знала, що колись матиму щось своє, мріяла про це, - каже тернополянка. - У останні два роки, коли мене пробували підштовхнути на це, я завжди боялася.

Але все склалося так, що я набралася відваги. Завдяки здобутій у Польщі освіті, як каже Тетяна, вона отримала багато корисних знань,  - і не лише теорії, а й практики.   - В Україні вчать більше теорії, - каже дівчина. - А у Польщі - практики.

70% моїх занять була практика. Наприклад, ми вивчали маркетинг, з яким я зараз постійно стикаюся. На заняттях нам давали завдання створити фірму, логотип, рекламне гасло, маркетинговий план, рекламну кампанію. На парах ми навіть знімали рекламні ролики і це все показували. Це мені дуже допомогло. Адже коли ти робиш щось своє і хочеш, щоб люди про це знали, в голові вже закладені певні інструменти.  

Наші інтереси: 

Нестандартний підхід.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Які чудові люди живуть в моєму місті.)

Коментарі

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Які чудові люди живуть в моєму місті.)