Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 3

Байден боїться заганяти Путіна в глухий кут – Сергій Рахманін

Категорія:

Попри гучну назву, практичного сенсу у визнанні Росії країною-терористкою не так багато. Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін пояснив чому. Статус держави-спонсора тероризму означає, що до неї застосовується певна кількість санкцій. Але всі ці санкції, які передбачені проти подібних держав, щодо Росії вже застосовані.

rahmanin.jpg

Сергій Рахманін. Фото: Ельдар Сарахман, УП

Тобто Росія сьогодні – найбільш підсанкційна країна світу. І всі держави, які в цьому списку є – Іран, Куба чи Північна Корея – відстають від Росії за кількістю санкцій. Тому з практичної точки зору, з точки зору матеріальної, це жодних суттєвих сенсів не несе, розповів Сергій Рахманін в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV.

Але це несе величезний політичний та психологічний сенс. Це – офіційне визнання урядом США цієї держави державою-вигнанцем.

Байден намагається не робити різких кроків. Тобто він намагається не робити нічого такого, що зайвий би раз дратувало Росію. Вони вважають, що чим більше заганяти Росію в глухий кут, тим вищим є ризик застосування Путіним ядерної зброї. 

Насправді ані рішення Сенату, ані рішення Конгресу для визнання Росії державою-спонсором тероризму не було потрібно. Для цього достатньо доброї волі президента США та офіційної позиції Держдепу.

Рахманін нагадав, що вже було декілька спроб долучити Росію до цього списку. Вперше це було у 2014 році, була відповідна петиція, яка зібрала необхідну кількість голосів. Білий дім її розглянув і відмовив.

Друга спроба була у 2018 році. Це було після справи Скрипалів. Не було офіційної відмови, але Росія долученою до цього списку знову не була. Зараз вже третя спроба. Вона більш активна, а тому, цілком ймовірно, буде успішною. Хоча підстав для того, що це відбудеться найближчим часом, наразі немає, вважає Сергій Рахманін.

Наші інтереси: 

Бачимо, що Білий Дім та Держдеп США не поспішають визнавати Росію державою-спонсором тероризму. То вони так бояться ядерної зброї РФ чи там якість інші "підводні камені"? Чому Байден намагається не робити нічого такого, що зайвий би раз дратувало Росію? Є сформульовані питання. І це – добре. Шукаємо відповіді.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи