Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

36 років тому у Чорнобилі вибухнув ядерний реактор

Світ:

Аварія на ЧАЕС стала найбільшою техногенною катастрофою століття. 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталися два вибухи та пожежа. У ліквідації аварії взяли участь сотні тисяч людей. Точна кількість постраждалих від трагедії невідома і досі.

22042602.jpg

Фото: bigfoto.in.ua

Перші ліквідатори, які за тривогою прибули на охоплену полум'ям Чорнобильську станцію, взялися приборкувати атом практично голими руками: без спеціального захисного одягу чи протигазів. Від опромінення, отриманого в ті години, загинуло понад три десятки людей, нагадує ТСН.

Щоб зменшити викиди радіації зі зруйнованого реактора, його з гелікоптерів закидали мішками з піском та свинцем. Загалом у ліквідації аварії взяли участь понад 600 тисяч людей.

Внаслідок вибуху на ЧАЕС утворилася величезна радіоактивна хмара, яка поширилася далеко за межі України. Більш ніж половина викинутих в повітря небезпечних речовин осіли на території Білорусі.

Відселяти людей із зони зараження почали лише через добу після аварії. Загалом із зони навколо станції виїхало майже чверть мільйона людей. Десятки населених пунктів назавжди зникли з карти України. Навколо зруйнованої ЧАЕС утворилася мертва зона. Там живуть лише дикі тварини та поодинокі самосели.

Через 36 років у Чорнобилі знову сталося лихо — 26 лютого 2022 року російські війська захопили Чорнобильську АЕС.

Наші інтереси: 

Згадуємо про Чорнобильську трагедію. Викриваємо правду, яку ховали керівники СРСР і як вони замовчували Чорнобильську катастрофу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи