Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 15

10 токсичних людей, яких терміново потрібно позбутися

Чи не час провести генеральне прибирання в своєму колі спілкування, очистивши його від токсичних людей, які підривають вашу впевненість у собі, зраджують вас і поширюють негатив?

Ми не можемо жити в повній ізоляції, оскільки ми – соціальні істоти. Нам потрібні співчуття і позитивні стимули, щоб вижити в джунглях.

Далі ви знайдете десять типів токсичних людей, яких ви повинні виключити зі свого життя або, принаймні, намагатися уникати.

1. Ті, хто поглинає ваш час, як губка

Це можуть бути члени сім'ї або друзі, які забирають ваш час, як грабіжники банків! Вони співають одну і ту ж пісню і звикли лише брати, нічого не даючи взамін. Тим не менш, дружба вимагає взаємних поступок.

Як тільки ви переконаєтеся в тому, що вони не хочуть допомагати або не можуть запропонувати вам необхідну підтримку взамін, то, можливо, настав час скоротити спілкування з ними до мінімуму або взагалі перервати з ними відносини. Вони будуть витрачати даремно забагато вашого часу, якщо ви дозволите їм.

Тим не менш, від членів сім'ї позбутися неможливо. Спробуйте кілька тактик, наприклад, вимикайте телефон в певний час дня чи попросіть їх дзвонити і відправляти повідомлення, тільки якщо в цьому дійсно є необхідність. Нам всім потрібно час від часу бувати наодинці з собою.

«Я думаю, це дуже здорово - проводити час на самоті. Вам потрібно навчитися бути на самоті і не залежати від іншої людини». - Оскар Уайльд

2. Ті, хто критикує вас занадто часто

Нема нічого поганого в чесному, справедливому зворотньому зв'язку. Але коли ви розумієте, що певні люди постійно обрушують на вас шквал критики, можливо, настав час приймати заходи. Коли критика не є конструктивною, ви можете натякнути їм, що ваша дружба припиниться, якщо вони продовжуватимуть в тому ж дусі.

Ви також може сказати їм, що постійна критика не допомагає, а лише засмучує вас.

3. Ті, хто постійно зображає жертву

Це майстри звинувачень. Вони ніколи не беруть відповідальність за власні недоліки або помилки. Вони жертви, і в цьому, звичайно ж, не їх вина! У всьому винні колеги або виховання, яке ніколи не давало їм шансу.

Таких людей потрібно уникати будь-якою ціною, щоб не бути втягнутими у гру звинувачень.

4. Ті, у кого негативне мислення

Такі люди поширюють негатив, немов заразну хворобу. Уникайте будь-якою ціною. Вони намагаються затягнути інших у негативну спадну спіраль, в якій опинились самі. Це люди, які завжди стривожені, стурбовані, песимістично налаштовані, пригнічені і багато скаржаться.

Вам потрібно позбутися їх, якщо ви хочете жити довше, оскільки позитивний погляд на світ додає років до життя. Згідно з результатами дослідження, проведеного вченими з Єльського університету, позитивне ставлення до життя може продовжити його на цілих сім років.

5. Ті, хто втрачає своє самовладання і висмоктує енергію

Це люди, які виснажують вас. Чому ви повинні терпіти їхні дурні, іноді дитячі пориви? У всіх нас бувають важкі моменти, однак нам потрібно вчитися контролювати себе. Дозволити людям випустити пар - це нормально, однак чому ви повинні терпіти випади у вашу сторону?

Запальні люди недорозвинені психологічно, їх емоційний інтелект коливається близько нуля, тому не треба, щоб вони були у вашому оточенні.

6. Ті, хто не проявляє ні співчуття, ні жалю

Вам не потрібні такі люди з тієї простої причини, що вони не здатні проявляти співчуття чи розуміння, коли ви найбільше потребуєте. У них спостерігаються проблеми з особистістю і проявляються схильності до нарцисизму.

Вони не можуть поставити себе на місце іншої людини. А це ключ до соціальної взаємодії і здорової, етичної поведінки. Ось чому вам потрібно виключити їх зі свого кола спілкування.

«Любов і співчуття - це предмети першої необхідності, а не розкіш. Без них людство не виживе». - Далай-лама

7. Ті, хто не відрізняються чесністю і обманюють вас

«Брехня - це не тільки слова, але і мовчання». - Адрієнн Річ

Припустимо, ви поділилися з людиною чимось сокровенним, а через годину дізналися, що він розповів про це всім, кому міг. Ви злитеся і вирішуєте припинити дружбу. Однак нечесні люди можуть заподіяти шкоду і багатьма іншими способами, наприклад, збрехати про свої борги або про те, що у них проблеми на роботі. Вони також можуть бути нещирими і брехати вам про те, що вони думають про вашу поведінку, коли ви просите надати чесний зворотний зв'язок.

Ці люди можуть тільки зіпсувати дружбу, тому що довіра, щирість і чесність – найцінніші якості в будь-яких відносинах. Якщо вони роблять це, вони не варті вашої дружби.

8. Ті, хто маніпулює і використовує вас

Є люди, які підтримують стосунки тільки заради вигоди, наприклад, познайомитися з вашою допомогою з якою-небудь впливовою людиною. Вони використовують плітки як зброю, і у них завжди є прихований план.

Маніпулятори знають, як отримати потрібну інформацію або виявити ваші слабкості, які вони потім зможуть використовувати проти вас. Вони будуть використовувати вашу щедрість і совість, рідко даючи що-небудь натомість. Цих людей потрібно уникати, тому що вони використовують вас

9. Ті, хто умисно заподіюють біль

У цих людей є ряд тактик і зауважень, які можуть бути дуже образливими. Це можуть бути ваші батьки, яким не подобається, як ви виховуєте своїх дітей, тоді як ваше виховання далеке від ідеального.

Іноді люди роблять колючі зауваження, які змушують вас сумніватися у власній чесності, сумлінності або здібностях.

Ви не повинні миритися з образливими тактиками. Друзі та члени сім'ї, які їх використовують, підривають відносини, замість того щоб проявляти тепло, прихильність і підтримку. Саме тому від них треба позбавлятися.

10. Ті, хто відчувають стрес

Чи знаєте ви, що люди запрограмовані думати негативно, і вони завжди турбуються про безпеку, здоров'я та виживання? З антропологічної точки зору, це має сенс, оскільки за часів печерних людей життя було набагато жорсткіше, ніж зараз. Дивно, але цей вбудований стрес сьогодні як і раніше з нами. Саме тому, коли люди, що відчувають стрес, зустрічаються або телефонують нам, ми повинні бути готові протистояти їм.

І недостатності в цих людях нема, оскільки від 75% до 90% всіх випадків відвідування лікаря пов'язані зі стресом! Дослідження показують, що будь-який вплив стресу в довгостроковій перспективі буде впливати на наш мозок і продуктивність.

У нас достатньо власного стресу, тому нема потреби спілкуватися з людьми, які постійно перебувають у стресовому стані. Щоб вижити, ми повинні дистанціюватися від них.

Наші інтереси: 

Інструменти для самовдосконалення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

При піднесенні у вищий простір подій токсичні люди самі кудись зникають - без додаткових зусиль. Просто їм стає не до тебе.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

При піднесенні у вищий простір подій токсичні люди самі кудись зникають - без додаткових зусиль. Просто їм стає не до тебе.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

А родичі? :)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

З родичами встановлюються дипломатичні стосунки, тобто, контакти тільки в разі крайньої необхідності.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Перегляд свого оточення процес постійний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!