Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Застосування оптичного обладнання в стоматології

Сучасна стоматологія значно відрізняється від тієї, яка була всього кілька десятків років тому. Сучасне обладнання відкриває безліч можливостей дбати про здоров’я зубів, роблячи лікування комфортним, а посмішку бездоганною. Завдяки тому, що зараз використовується оптика для стоматолога, відкрилося безліч можливостей виготовляти найточніші імпланти, вініри та інші ортодонтичні конструкції.

Використання оптичних приладів в медицині

Сьогодні медики активно використовують у своїй практиці оптичні прилади, які дозволяють збільшити зображення від 15 до 1000 разів. Це і бінокуляри, і мікроскопи, лупи, і таке інше. 

Застосування оптики в медицині є найпоширенішим. Майже кожна галузь сучасної медицини використовує для своєї роботи той чи інший прилад.

  • Окулісти використовують для діагностики ока офтальмоскоп з лінзою Гольдмана. Така діагностика проводиться з використанням тридзеркальної лінзи. Лікар направляє промінь світла, який виходить з лампи приладу, в око пацієнту. Таким чином можна дослідити відділи очного дна: судини сітківки, зоровий нерв, стан кришталика ока. 
  • Отоларинголог з допомогою увігнутого дзеркала може визначити стан органів: носа, горла, вух. При оперативному втручанні на лор-органи лікарі використовують ендоскопічну оптику, яка дозволяє значно знизити ризики ускладнень та скоротити час операції. 

Застосування оптичних приладів у стоматології

Якщо ще навіть 50 років тому застосування мікроскопа в стоматології було якоюсь дивиною, то сьогодні майже всі передові стоматологічні клініки проводять лікування зубів за допомогою оптики. Де саме використовуються оптичні прилади в стоматології?

  • Збільшення зображення в 30-40 разів допомагає лікарю виявити стоматологічне захворювання на ранніх стадіях, особливо це стосується тих зон, де важко помітити проблему без необхідного збільшення зображення.
  • Лікування ускладненого карієсу. Зазвичай у разі запущеного глибокого карієсу виражаються корені зуба. Завдяки збільшенню стоматолог може провести лікування набагато ефективніше і значно швидше. 
  • За допомогою мікроскопа стоматолог може ефективно пролікувати, а також запломбувати зубні канали. Особливо це актуально для нетипової форми каналів, де збільшення є дуже важливим. Таким чином можна врятувати навіть найбільш занедбаний зуб.
  • Високоточне оптичне обладнання використовується при протезуванні зубів. За допомогою мікроскопа ортодонт має можливість максимально точно та обережно обточити зуб під коронку, провести ювелірну реставрацію зубів та багато іншого.

Де можна придбати якісну стоматологічну оптику по доступних цінах? На сайті D-optic можна придбати стоматологічний мікроскоп, бінокуляри, підсвічування для бінокулярів, стоматологічні лупи. Досить просто зробити замовлення, оплатити та чекати на доставку.

Наші інтереси: 

Техніка, обладнання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи