Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відмова Заходу від російської нафти зупинить агресивну Росію – Focus

Енергетичний важіль впливу на Москву був би ефективнішим, ніж озброєння Української армії, пише на сторінках німецького видання Focus старший науковий співробітник Інституту євроатлантичного співробітництва Андреас Умланд.
 

Найкращим невійськовим способом натиснути на Росію і переглянути її зовнішню політику стало б обмеження імпорту енергоносіїв з Сибіру в країни Заходу. Це, напевне, найдовший потенцій важіль впливу Заходу проти Кремля.

Скорочення чи й навіть відмова від купівлі російських енергоносіїв принесло західним країнам певні втрати. Але вони б змогли з ними впоратися. В цей же час, у влади Росії з'явилися б серйозні проблеми.

Автор нагадує, що, згідно з даними російського Мінфіну, в 2014 році на доходи від експорту припадало 37% російського бюджету. При цьому, левову частку грошей приносив саме продаж нафти в країни ЄС.

"Таким чином, якби країни Заходу припинили торгувати з Росією в нинішніх масштабах, у Кремля стало б менше грошей на свої "гібридні" авантюри, в тому числі військові операції, пропаганду, політичні маніпуляції в таких країнах, як Україна, Молдова, Грузія, а також менше було б коштів на військові операції в Сирії", - йдеться в статті.
 

Наші інтереси: 

Потрібно тиснути на РФ всіма наявними способами. Добре, що західні експерти це розуміють.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи