Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В литовському місті Таураге відкрито перший лазерний тир

Спецтема:

Лазерний тир в місті Туараге є складовою патріотичного виховання і підготовки молодих литовців до служби у війську. У відкритті цього сучасного навчального центру взяв участь  Міністр національної оборони Литви Юозас Олекас. 

Представники Союзу стрільців, муніципальнi мери з північно-західного регіону Литви та інші почесні гості зазначали, що сьогодні готовність достойно захистити свою Вітчизну актуальна не лише в Литві. До речі, у Литві молоді люди мають дев'ять місяців регулярної обов'язкової військової служби. Сейм відновив дію закону у 2015 році. 

Це було зроблено у зв'язку зі зміненою геополітичної ситуації та національної безпеки і зростанням ймовірних загроз.

Якщо повернулася служба за призовом, то є необхідність допризовної підготовки молоді. Це також спрямовано на зміцнення і прискорення заповнення військових частин підготовленими професійно солдатами.

Ось такі навчальні центри із сучасними лазерними тирами мають стати навчальною базою для цивільної молоді, щоб можна було ефективно сформувати резервну армію у відповідності до підготовленої стратегії, щоб забезпечити належну підготовку громадян для захиститу своєї країну. Про це у своєму виступі на відкритті цього центру у місті Таураге сказав Міністр національної оборони Литви  Юозас Олекас. Про це також говорили депутати Сейму та інші політики та військові, що були на заході .

У церемонії відкриття тиру також взяв участь мер міста  Таураге Сігітас Miчюліс і командир Стрілецького Союзу підполковник запасу Людас Гулбінас.

Лазерний стрілецький тренажер встановлено Каунаським технологічним університетом, зусиллями вчених факультету оборони на чолі з професором Альгімантасoм Федаравічюсом.

Це перший у Литві  симулятор такого класу, встановлений у цивільному об'єктi і доступний для студентів і громадськості.  

Фінансову підтримку надавало місцеве самоуправління, а вартість втілення цього проекту склала 40000 євро.

 Мер Таураге Сігітас Мічюліс  на церемонії відкриття відзначив: 

"Це прекрасна співпраця муніципального і неурядового сектору. Я вважаю, що ми зможемо обладнати лазерний тир ще й рухомими мішенями. Об'єкт буде відкритий для громадськості Таураге, щоб патріотично виховувати молодь і привернути увагу туризму".  

Під час церемонії відкриття мер Таураге Сігітас Мічюліс та інші  муніципальнi мери обговорили з міністром оборони можливість організації дитячих таборів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи