Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 43
  • Переглядів: 46

Україна та США посилюють співпрацю у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги

Категорія:

Спецтема:

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з Генеральним Інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем у Києві. Під час зустрічі Міністр поінформував американську сторону про інституційні трансформації, що тривають в Міністерстві.

230131-revizory.jpg

Міністр оборони України і посол США в Україні (в центрі) разом з американськими інспекторами
Міністр оборони України і посол США в Україні (в центрі) разом з американськими інспекторами

Зокрема щодо запровадження дієвої системи нагляду, менеджменту ризиків, відповідності, запобіганню корупції у сфері закупівель, а також щодо запровадження інструментів демократичного контролю у сфері оборони, повідомляє Міністерство оборони України.

"До кінця квітня ми матимемо стовідсоткову впевненість, що усі наглядові механізми будуть впроваджені, та система працюватиме», – сказав міністр Рустем Умєров і наголосив, що посилення контролю і прозорості у використанні безпекової допомоги, яка надається Україні партнерами, є одним з пріоритетів у роботі відомства.

В рамках зустрічі Головна інспекція Міністерства оборони України та Офіс Генерального інспектора Міністерства оборони США підписали Меморандум про взаєморозуміння. Мета документа – посилення співпраці у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги.

Серед іншого Меморандум передбачає:
▪️обмін актуальною інформацією для виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству або корупції, що впливає або стосується безпекової допомоги, яку США надають Україні
▪️проведення спільних заходів з виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству та корупції
▪️створення механізму взаємної передачі запитів, що стосуються розслідувань і заходів у межах повноважень та юрисдикції сторін
▪️проведення періодичних зустрічей для визначення пріоритетних напрямків співробітництва для досягнення спільних цілей
З українського боку Меморандум підписав Головний інспектор Міністерства оборони України адмірал Ігор Воронченко, з американського – Генеральний Інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч.

Нагадаємо, 29 січня до Києва прибули генеральні інспектори від Міністерства оборони США, Держдепу та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Наші інтереси: 

Американці будуть контролювати психопатів при владі, які не соромилися розкрадати Армію та державу під час війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи