Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 122
  • Переглядів: 127

Угода з Великою Британією передбачає, що РФ розпрощається зі своїми активами, допоки не виплатить репарації

Категорія:

Світ:

В укладеному між Україною і Великою Британією договорі про безпеку передбачені зобов’язання замороження активів РФ. Там є пункти, наближені до положень договору НАТО, а також містяться положення, що унеможливлюють подальші чутки про нібито примус з боку партнерів до переговорів з РФ і до поступок територіями.

20062203.jpg

Денис Малюська. Фото: пресслужба Мін’юсту

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська, коментуючи юридичну складову безпекової угоди, пише Ліга.net.

Він наголосив, що підписаний договір – це, зокрема, і "комунікаційна перемога" України, адже зараз лунає багато різноманітних чуток і тез про те, що Захід нібито вмовляє, тисне на Україну або бодай натякає на те, що "потрібно домовлятись" з РФ ціною власних територій.

"Ця угода чітко вказує на те, що жодного навіть подібного натяку бути не може <…> Нам буде легше протидіяти тезам про те, що Україна повинна на якомусь етапі змиритися з втратою хоча б частини території. Цього не відбудеться ніколи, договір чіткий в цьому плані", – зазначив Малюська.

За його словами, в документі визначено і багато юридичних зобов’язань з боку Великої Британії – йдеться про необхідність притягнення РФ до покарання за воєнні злочини та змушення виплачувати репарації.

Малюська зауважив, що окремі положення в тексті угоди "максимально наближені" до положень, під якими підписалися члени НАТО. Зокрема, одна з частин документа містить "чітку алюзію" на п’яту статтю НАТО про те, що у випадку нападу на одну з країн це вважатиметься нападом на усіх членів Альянсу. В договорі між Україною і Британією є теза про те, що подальший напад на Україну означатиме "атаку на безпеку" НАТО і зокрема Британії.

"Натяк цілком зрозумілий. Ми ще не є членом НАТО, але маємо повну підтримку Великої Британії, щоб зобов’язання перед Україною були принаймні схожими", – сказав він.

Крім того, за його словами, у цьому договорі Велика Британія підписалася під тим, що Росія не поверне у свою власність суверенні активи, допоки вона повністю не компенсує завдану шкоду Україні, яку РФ заподіяла війною.

"Ми маємо гарантію, що відповідні суверенні російські активи, які знаходяться у Великій Британії, їй не будуть поверненні. Крім того, британці підписалися під тим, що вони будуть напрацьовувати з іншими партнерами механізм, щоб використати суверенні кошти РФ на користь України. Це – безумовно також величезне і гарне зобов'язання Британії, яке нам, юристам, вкрай подобається", – сказав він.

Очільник відомства додав, що тепер Україна очікуватиме, що відповідні положення міститимуться і в інших договорах з іншими країнами – і тоді "з цього моменту Росія зможе сказати "прощавай" усім своїм суверенним активам, вона їх не побачить, тому що розмір завданої шкоди істотно перевищує такі активи".

Наші інтереси: 

Важлива безпекова угода між Україною і Великою Британією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Цікаво, яка наступна країна підпише з Україною подібну угоду…!?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Цікаво, яка наступна країна підпише з Україною подібну угоду…!?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вже говорять про Румунію…

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !