Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 100
  • Переглядів: 108

У США почав роботу проукраїнський комітет політичної кампанії

Категорія:

Спецтема:

Комітет отримав назву «American Ukraine PAC». Своєю метою він проголошує фінансову та інформаційну підтримку тих конгресменів, котрі активно підтримують Україну в Палаті Представників і які збираються переобиратись на новий термін в осені цього року.

Комітет обіцяє підтримувати конгресменів з обох партій; ключовим фактором вибору, кого підтримати, буде активна участь конгресмена в роботі групи підтримки України в Конгресі США.

Ця група підтримки України в Конгресі США була створена у 1997 році, і з того часу постійно відтворюється у всіх нових складах Палати Представників. Сьогодні до складу групи входять 90 конгресменів з обох партій, очолюють групу двоє демократів та двоє республіканців.

Протягом виборчої кампанії (а вибори будуть 5 листопада цього року) комітет «American Ukraine PAC» планує провести 20 зборів коштів для фінансової підтримки виборчих кампаній конгресменів, яких комітет підтримає. Першим конгресменом, кого підтримав комітет, став Брендан Бойл (Brendan Boyle), демократ із Пенсильванії, активіст групи підтримки України в Конгресі США.

Щоправда, я б з обережністю поставився до діяльності цього комітету. І цю настороженість у мене викликають дві речі.

По-перше, до складу групи підтримки України в Конгресі США входять різні конгресмени. Сподіваюся, що більшість з них реально вболівають за підтримку України, проте формально серед членів цієї групи є й доволі дивні персонажі, зокрема одіозний конгресмен із Каліфорнії Адам Шифф (Adam Schiff). Підтримувати таких для переобрання на новий термін однозначно не варто.

А по-друге, мене дещо насторожує особа засновника і голови комітету «American Ukraine PAC». Це Джед Санден (Jed Sunden), якого вікіпедія називає «український медіамагнат американського походження». Він американець, на початку 1990-х приїхав в Україну і заснував тут першу в Україні англомовну газету «Kyiv Post», якою володів до 2009 року, а потім продав. Також він заснував в Україні ще низку інтернет-проєктів та брав участь у різних медіа. Газета «Kyiv Post» була дійсно потужна, проте мова зараз не про неї. Саме Джед Санден до 2012 року фінансував скандальний рух «Femen», котрий влаштовував різні перфоманси спочатку в Україні, а потім і в інших країнах.

Враховуючи такі схильності Джеда Сандена, я побоююся, що його комітет може підтримати таких членів групи підтримки України в Конгресі США, котрих може й не варто обирати на новий термін.

Проте все одно залишається надія, що своєю діяльністю комітет «American Ukraine PAC» буде постійно нагадувати американському суспільству про російсько-українську війну і про необхідність підтримати Україну та не дасть американським законодавцям про це забути.
 

 

Наші інтереси: 

В США доволі різні сили ставляться з симпатією до України. І хоча є деяка настороженість до комітету «American Ukraine PAC», проте і він може зіграти позитивну роль, постійно підтримуючи в американському інформаційному просторі тему України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи