Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 235
  • Переглядів: 250

"Свавілля силовиків": рух "Маніфест 42" анонсував попереджувальне зупинення підприємств

Категорія:

Спецтема:

Бізнесовий рух "Маніфест 42" оголошує про перехід до більш радикальних форм протесту проти свавілля тилових силовиків щодо бізнесу та анонсує 1 лютого призупинення роботи компаній на одну годину, якщо уряд не почне вирішувати проблему тиску на бізнес. Відповіді від керівництва держави чекають до 12:00 1 лютого 2024 року.

Про це йдеться в поширеній 22 січня заяві громадської ініціативи. Наступними кроками для розв'язання проблеми, що "загрожує національній безпеці держави", має бути:

  • Президенту України та уряду розробити та внести на розгляд Верховної Ради законодавчі ініціативи, розроблені громадським рухом "Маніфест 42" із залученням провідних юристів, "спрямовані на обмеження зловживання владою перевертнями в погонах під час проведення обшуків, арешту рахунків та майна".

Зокрема, має бути ініційовано законопроєкт, яким усі правоохоронні органи, крім БЕБ, позбавляються права розслідувати економічні злочини.

  • Від уряду громадська спілка очікує ініціювання створення постійно діючої комісії у форматі "уряд – правоохоронні органи – бізнес об'єднання" для оперативного реагування на свавілля тилових силовиків щодо бізнесу.

Робота комісії має бути публічною із залученням ЗМІ, а її рішення – обов'язковими для виконання правоохоронними органами.

"Маніфест 42" також звертається до Президента України Володимира Зеленського оголосити свою позицію щодо обшуків на території підприємств без рішення суду та допуску адвокатів з урахуванням 42 статті Конституції, яка гарантує право на підприємницьку діяльність, розраховуючи на звільнення Ігоря Мазепи із СІЗО.

Підкреслюється, що в разі відсутності цих кроків з боку влади громадський рух "Маніфест 42" проведе 1 лютого 2024 року о 12:00 попереджувальну акцію протесту проти свавілля тилових силовиків і на 1 годину частково, без шкоди для виконання оборонних замовлень, призупинить роботу підприємств.

"Перелякані корупціонери ховаються за юридичною казуїстикою та прогалинами в законодавстві. Але на нашому боці справедливість. Пора керівництву держави продемонструвати народу України, на чиєму воно боці", – підсумували в громадській спілці.

Про це повідомила Економічна правда і нагадала, що 18 січня працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали інвестиційного банкіра Ігоря Мазепу на українсько-польському кордоні за звинуваченням в організації схеми протиправного заволодіння 2,4 га, на яких нібито розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС, а зараз розташоване котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park.

Зазначалося, що в різних регіонах України затримали ще трьох осіб, зокрема, брата Мазепи, а в офісі Concorde Capital та офісах деяких його співробітників було проведено обшуки.

За даними ДБР, наприкінці 2023 року за подібною справою щодо понад 7 га по сусідству було пред'явлено 8 підозр і заарештовано ще інших осіб. Згідно з базою судових рішень, ідеться про земельні ділянки, задіяні "у процесі реалізації будівельного проєкту елітного житла – клубного котеджного містечка преміум класу Riviera Village", цей проєкт спочатку розвивав Фонд інвестицій в українську нерухомість Dragon Ukrainian Properties and Development (DUPD).

ДБР вказувало, що обвинуваченим загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Маніфест 42" був створений бізнесом влітку 2023 року із заявленою метою захисту від свавілля тилових силовиків, корупційних чиновників і суддів, чорних нотаріусів і реєстраторів.

Його підписали 42 представники підприємств та інвесторів, серед яких голова Асоціації підприємців ветеранів АТО Сергій Позняк, Ігор Мазепа, співвласник Nemiroff Яків Грибов, СЕО "ОККО" Василь Даниляк, президент "Оболоні" Олександр Слободян, співвласник клінік "Добробут" Олег Калашніков, глава "Фармака" Філя Жебровська та "Астарти" Віктор Іванчик, Сергій Сипко з Agrofusion.

Голова Ради Федерації роботодавців України та співзасновник "Маніфесту 42" Дмитро Олійник 15 грудня 2023 року повідомив, що громадська спілка звернулася до Президента України із закликом опрацювати та внести до Ради два законопроєкти:

  •     про введення мораторію на арешт рахунків і "маски-шоу за участю силовиків" на період дії воєнного стану з винятками тільки для справ, що стосуються національної безпеки,
  •     про надання адвокатам додаткових інструментів захисту підприємців, проти яких порушено кримінальні справи, і обмеження для правоохоронців у сферах, де спостерігається більше зловживань.

 

Наші інтереси: 

Знахабніла влада зі своєю армією силовиків та чиновників дограється. Ми все прекрасно бачимо і розуміємо, що держава замість того, щоб направити усі свої зусилля на оборону країни, займається грабунком країни через злочинні схеми відшкодування ПДВ та рекетом неугодних підприємців, через відкати від експорту українського зерна. Замість того, щоб мобілізувати на війну цю армію силовиків, вони кидають їх на бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні доручив розібратися, "щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями були зняті".

За словами Зеленського, у понеділок урядовці зустрічалися з представниками українського бізнесу. Він сказав, що "в час війни ми всі маємо бути об’єднані одним завданням – міцністю України, силою нашого суспільства, нашої економіки".

 

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні доручив розібратися, "щоб усі складнощі між урядовцями, бізнесом, правоохоронцями були зняті".

За словами Зеленського, у понеділок урядовці зустрічалися з представниками українського бізнесу. Він сказав, що "в час війни ми всі маємо бути об’єднані одним завданням – міцністю України, силою нашого суспільства, нашої економіки".

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ймовірно, що цей рух буде підтримано і використано у розгортанні СКК "Залужний-24". Проте можливо, що це планова подія, включена до наперед підготовленого сценарію.
Нагадаю, що початок СКК "Залужний-24" було проголошено 14 квітня 2023 року.
Про те, що це не просто підготовка до СКК "Байден-24", а окрема СКК, стало зрозуміло 17 липня 2023 року. Тобто всередині СКК розроблена допоміжна СКК – так би мовити "плани в планах", як писав Френк Герберт в "Дюні".  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Громадський рух Маніфест 42 скасовує попереджувальну акцію протесту проти свавілля тилових силовиків щодо бізнесу, заплановану на 1 лютого 2024 року.

https://biz.nv.ua/ukr/markets/manifest-42-zayaviv-pro-skasuvannya-strayku-cherez-tisk-na-biznes-50386844.html

Рішення про скасування страйку було ухвалено «у зв’язку з виходом указу президента про економічну безпеку і вжитими «кроками юридичного характеру», унаслідок яких підприємець Ігор Мазепа вийшов із СІЗО на свободу. Про це йдеться в заяві руху.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.