Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

США мають готуватися до одночасних воєн із Китаєм і Росією, – двопартійна комісія

Категорія:

Сполучені Штати та їхні союзники мають бути готовими до стримування і поразки обох супротивників одночасно, йдеться в доповіді Комісії зі стратегічної стратегії. Очолюваний США міжнародний порядок і підтримувані ним цінності перебувають під загрозою з боку китайського і російського авторитарних режимів.

Сполучені Штати повинні готуватися до можливих одночасних воєн з Росією і Китаєм, зміцнюючи альянси й посилюючи програму модернізації ядерної зброї. Про це заявила 12 жовтня двопартійна комісія, призначена Конгресом, повідомляє Reuters.

Доповідь Комісії зі стратегічного планування підготовлено на тлі напружених відносин із Китаєм щодо Тайваню та інших питань, а також загострення суперечностей із Росією через її вторгнення в Україну.

Високопоставлений чиновник, який брав участь у підготовці доповіді, відмовився повідомити, чи було отримано дані розвідки про співпрацю Китаю і Росії в галузі ядерної зброї.

"Ми турбуємося... що між ними може існувати якась кінцева координація, яка приводить нас до цієї конструкції двох воєн", — сказав чиновник на умовах анонімності.

Ці висновки перекреслять нинішню стратегію національної безпеки США, що передбачає перемогу в одному конфлікті за умови стримування іншого, і потребуватимуть величезного збільшення витрат на оборону за невизначеної підтримки Конгресу.

"Ми визнаємо бюджетні реалії, але ми також вважаємо, що нація повинна зробити ці інвестиції", — заявили в передмові до доповіді Медлін Крідон, колишній заступник керівника агентства, що контролює ядерну зброю США, і заступник голови Джон Кайл.

Виступаючи на брифінгу, присвяченому виходу доповіді, Кайл сказав, що президент і Конгрес мають "донести до американського народу", що збільшення видатків на оборону — це невелика ціна, яку треба заплатити, "щоб, сподіваюся, запобігти" можливій ядерній війні за участю США, Китаю та Росії.

Доповідь розходиться з позицією президента США Джо Байдена про те, що нинішній ядерний арсенал США достатній для стримування об'єднаних сил Росії та Китаю.

Склад арсеналу "все ще перевищує те, що необхідно для того, щоб тримати під загрозою достатню кількість цілей противника, щоб стримати його ядерний напад", — заявила у відповідь на доповідь група захисників інтересів Асоціації контролю над озброєннями.

"Сполучені Штати та їхні союзники мають бути готовими до стримування і поразки обох супротивників одночасно", — йдеться в доповіді Комісії зі стратегічної політики. "Очолюваний США міжнародний порядок і підтримувані ним цінності перебувають під загрозою з боку китайського і російського авторитарних режимів".

Конгрес 2022 року створив комісію у складі шести демократів і шести республіканців для оцінки довгострокових загроз Сполученим Штатам і вироблення рекомендацій щодо зміни звичайних і ядерних сил США.

Наші інтереси: 

Бачимо початок великих геополітичних змін. США продовжуватимуть підтримувати Україну, тому що ми воюємо проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи