Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Співробітників Міносвіти зобов'язали говорити українською

Світ:

Таке рішення прийняли через скарги на спілкування російською мовою. Це ж стосується і працівників відомства в регіонах.

Міносвіти зобов'язало співробітників говорити на роботі українською мовою, повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра Роман Греба.

"У відповідь на нарікання щодо окремих випадків спілкування російською мовою працівниками Міністерства освіти і науки України під час виконання службових обов’язків – видали відповідний наказ.
Працівники Міністерства мають обов’язково використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків (ст. 8 ЗУ «Про державну службу»)".

Документ також стосується працівників відомства в регіонах.

Наші інтереси: 

Всі держслужбовці повинні говорити на роботі українською мовою! У себе вдома на кухні хай говорять, якою хочуть.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
мова
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Такі накази слід видати для будьякої сфери діяльності.В мене викликає невдоволення дублювання квитка на поїзд російською мовою.Хочу подати на суд Укрзалізницю.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Такі накази слід видати для будьякої сфери діяльності.В мене викликає невдоволення дублювання квитка на поїзд російською мовою.Хочу подати на суд Укрзалізницю.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Вчителів в школі цей наказ стосується?

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Звісно - це правильно. Проте те є деякі 'але'. Такий наказ викличе приховану лють у всіх тих, хто буде змушений говорити українською. Пам'ятаєте арійський імператив - 'все, що робиться з власної волі - добро'...? І ця лють проявлятиметься в недотепних жартах, що ніби-то українська мова смішна, ця лють проявлятиметься в споживанні московського інформаційного продукту (та й ніби-то 'українського', як 95 квартал), в лояльності до 'ДНР' (ми же всє рускіє) і так далі.

І про те, що вдома хай говорять якою хочуть... Це вже неправильно. Бо ми ніби-то Україна, а поглянеш на статистику вживання мов в Україні (на прикладі Вікіпедії, YouTube та подібних речей), так складається враження, що це 'украинская область РФ' - в нас російська і англійська, а українська на рівні якоїсь нацменшини. Певно скоро й іврит повернеться. Погляньмо на США - котел націй й ніби-то на кухні всі розмовляють як хочуть, але домінує англійська і крапка. Я знаю, що ми - читачі НО в цьому не винні й що це всім відомі факти, але сам для себе досі не можу відповісти на запитання - 'хто такі Українці?'.

Миролюбність і озброєність!