Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спікер парламенту Фінляндії, член ультраправої партії «Справжні фіни», виступив у Раді українською мовою

Категорія:

Спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо виголосив свою промову у Верховній Раді повністю українською мовою. Він виступав у Верховній Раді 25 листопада разом зі спікерами шести країн ЄС та президентом Парламентської асамблеї НАТО.

 

23112704.png

Спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо. Скріншот відео

Юссі Халла-ахо почав свій виступ з нагадування про те, що Фінляндія у 1939 році зіткнулася з такою ж імперською агресією СРСР, як зараз Україна, і 24 лютого фіни добре пригадали це минуле, пише "Європейська правда".

Він висловив розчарування, що після завершення "холодної війни" та розпаду СРСР Росія у підсумку не змінилася.

"Як тоді, так і сьогодні вона не поважає ні міжнародного права, ні своїх зобов’язань. Вона не цінує життя ні своїх, ні чужих. Вона вважає, що має право вето на вибори своїх сусідів, право вето навіть на їхнє існування. Росія поважає і розуміє силу. На російський імперіалізм треба відповісти силою", – наголосив Халла-ахо.

Спікер зазначив, що героїчний опір України підштовхнув і додав Фінляндії сміливості діяти – вочевидь, маючи на увазі рішення вступати у НАТО та військову допомогу Україні.  

Він нагадав, що Фінляндія передала Україні вже 20 пакетів військової допомоги й продовжуватиме підтримку стільки, скільки буде необхідно.

Халла-ахо торкнувся також питання Голодомору. Він пояснив, що Фінський парламент з формальних причин ніколи не видає декларацій щодо історичних подій та навіть не має процедури для цього, проте минулого тижня очільники фракцій з більшістю депутатів підписали спільну заяву про те, що бачать підстави вважати Голодомор геноцидом українського народу з боку радянської влади.

Під час виступу українські депутати багато разів переривали його бурхливими оплесками та вставали з місць.

Нагадаємо, Юссі Халла-ахо належить до крайньої правої партії "Справжні фіни". Влітку його обрали кандидатом від партії на президентських виборах у Фінляндії, що пройдуть наприкінці січня. Наразі він на 5-й позиції у рейтингах.

Російським пропагандистам Халла-ахо запам'ятався тим, що за донат замовив напис на українському снаряді.

 

Наші інтереси: 

Дуже важлива демонстрація фінського правого політика.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Це відео треба показувати злісним російськомовним любителям русского мира, перед тим, як саджати їх у в'язниці чи висилати в московію

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Це відео треба показувати злісним російськомовним любителям русского мира, перед тим, як саджати їх у в'язниці чи висилати в московію

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Які гарні пішли спікери парламентів – що у Фінляндії, що в США.

До речі, до того, як стати політиком, Халла-ахо працював офіціантом, візовим клерком у посольстві Фінляндії в Києві (як він сам про це написав), а також дослідником і викладачем давньоцерковнослов'янської мови в Університеті Гельсінкі. Звідси його якісна українська мова, без іноземного акценту.

Все, що робиться з власної волі, – добро!