Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Rheinmetall поставить Україні розвідувальні дрони нового покоління

Категорія:

Україна отримає нові німецькі безпілотники Luna NG, здатні літати на висоті 5 км і виконувати завдання на відстані до 100 км.

23081302-1.jpg

Офіс Rheinmetall у Дюссельдорфі
Офіс Rheinmetall у Дюссельдорфі

Німецький оборонний концерн Rheinmetall до кінця 2023 року поставить Україні сучасний розвідувальний безпілотник Luna NG, повідомляє DW, посилаючись на газету Bild am Sonntag.

Крім функцій розвідки, БПЛА може забезпечувати мережу LTE і перехоплювати чи глушити зв'язок. Видання називає БПЛА нового покоління супердронами, які здатні "бачити та чути".

У комплекти поставок входять наземна станція керування з кількома безпілотниками та стартова катапульта. Безпілотник важить 40 кілограмів, час польоту становить до 8 годин.

Апарат здатний виконувати завдання на відстані до 100 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів, йдеться на сайті Rheinmetall.

Luna NG також має версію, здатну нести озброєння, проте вона не постачатиметься Україні, пише BamS. Вартість контракту і кількість дронів, що передаються Україні, не розкриваються.

Наші інтереси: 

Німецький концерн Rheinmetall "прикипів" до України: постачають зброю, будують разом з Україною завод з виробництва зброї. Днями стало відомо, що Rheinmetall придбав для України у бельгійської компанії  30 танків Leopard 1.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи