Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мозковий штурм - зло!

Категорія:

Двох талановитих маркетологів закривають в переговорці, щоб вони придумали нову рекламну кампанію. Через п'ять хвилин до них вриваються ще двоє маркетологів, щоб разом з ними «поштурмити»...

22.johnmurphydavidhughes-zorbathegreek.mp3

В кімнату проникає невидимий ефект Рінгельмана: індивідуальний внесок кожного учасника зменшується при збільшенні чисельності групи. Двоє маркетологів вже працюють не на повну силу, а в чверть сили, а то й менше. Як і всі інші.

На запах хороших ідей злітається весь відділ на чолі з директором з маркетингу. Разом з ними - феномен Ірвінга: тепер члени згуртованої групи, самі того не помічаючи, націлені не на вирішення завдання, а на гармонію у відносинах. Якщо у когось важливого в групі з'явиться погана ідея, ніхто не полізе її критикувати. Феномен Ірвінга смертоносний і безвідмовний: під його дією члени групи вже не можуть розсудливо відрізняти хороше від поганого.

З переговорки всі виходять з почуттям виконаного обов'язку і затвердженим слоганом «Пориньте по вуха в море нашої розкоші!». Завіса.

Наші інтереси: 

ерудованість

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

ви, мабудь, не вчитувались в статтю. :)

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Грек Зорба - гарна мелодія, для брахманів, простір волі, розширює свідомість.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Знаєте... нещодавно в наведених ефектах і феноменах переконався... на роботі. Діють вони. Це істинно так. Висновок напрошується сам собою: "якщо хочеш пересварити учасників і як наслідок, загубити справу - влаштуй мозговий штурм"! А це і є зло.

Виходить, що "коли потрібна порада потенційних учасників справи - запитай кожного окремо, а після власного узагальнення отриманих порад, думок - дій, заохочуй до дії". Буде добро.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Кабан Іклан.
0
Ще не підтримано

Я постійно користуюсь цим злом на користь спільній справі.

Мозковий штурм застосовується не для того щоб дійти спільної думки, а для швидкої генрації нових ідей. Що з ними робити то вже питання інших колективних та індивідуальних технік.

"Використовуйте інструмент за призначенням!" (с) Правила техніки безпеки.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

ви, мабудь, не вчитувались в статтю. :)

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"