Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китаєць придумав одноразову картонну батарею для підзарядки смартфонів

Девайс називається Mini Power і вже завоював премію Red Dot Design Award. Необхідно лише вибрати потрібний час підживлення: 2, 4 або 6 годин і вставити міні акумулятор в смартфон, потім використана батарея просто викидається. Біорозкладаний пристрій китайського винахідника не містить в собі пластик, що застосовується в більшості одноразових батарейках.

Кожен користувач хоч раз відчував незручності через брак заряду свого смартфона. Цю проблему спробував вирішити китайський дизайнер Цзун Чи-Сянь - він створив невеликий пристрій з оболонкою з картону, який здатний деякий час підживлювати телефон, що розрядився.

Девайс називається Mini Power і вже завоював премію Red Dot Design Award. Необхідно лише вибрати потрібний час підживлення: 2, 4 або 6 годин і вставити міні акумулятор в смартфон, потім використана батарея просто викидається.

Біорозкладаний пристрій китайського винахідника не містить в собі пластик, що застосовується в більшості одноразових батарейках. Це робить новий продукт не тільки екологічно чистим, але й дозволяє економити на упаковці.

Передбачається, що міні-зарядки будуть продаватися в звичайних магазинах, а купувати можна буде набори з декількох штук різної ємності, розміщених на перфорованих пластинах.

Одноразові акумулятори вже давно не є новинкою, особливо для азійських жителів. В Японії, наприклад, звичайні магазини щороку продають мільйони таких батарей. Але їхній основний недолік - це негативний вплив на навколишнє середовище, як через вміст в них компонентів літію, так і з-за пластикового корпусу.

У випадку з Mini Power токсичні «нутрощі» картонних батарейок також підлягають утилізації. Тому передбачається, що придбати нову міні-зарядку можна буде тільки після здачі вже використаної в тому ж магазині.

Одноразові батареї навряд чи стануть коли-небудь гарною альтернативою пристроям багаторазового використання або джерел зовнішнього живлення. Але елегантна концепція китайського інженера, показує, що вдалий дизайн може обійти їхні деякі недоліки, разом з тим збільшуючи попит покупців саме на еко-дружні продукти.

Наші інтереси: 

Цікава новація. Беремо до уваги. Може знадобитися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи