Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Це – не вибори. Це – повзучий державний переворот

Світ:

В мережі активно розходяться матеріали про російське втручання – операція з назвою Буратіно. В часи, коли можлива гібридна війна без суб’єкта апелювання і перемовин («зелені чоловічки» в Криму, яких називали «народом, що вийшов на вулиці»), захоплення влади може відбуватися і так. Під виглядом демократичних виборів. Але лише під виглядом.

zelenskyy.png

Вибори - не шоу, Зе - не Президент.

І я б так не раділа, втішаючись демократичністю процесів. Вибори – це УСВІДОМЛЕНИЙ вибір. Ви впевнені, що ті, хто голосував за набор пікселів на телеекрані, робив це усвідомлено? – питає Зоя Казанжи, спеціаліст з комунікацій, на своїй сторінці у Фейсбук.

І тут можна скільки завгодно розповідати про «протестне» голосування, про втому від діючої влади, про корупцію і кадрові дурниці. Але чому з 39 кандидатів, де були люди з бекграундом і репутацією, виборець раптом вибрав голограму? Голограма народила 6 роликів і всілякими способами уникає будь-якого спілкування. Голограма не артикулює нічого, окрім набору банальностей і обіцянок. Голограму раптом почали підтримувати ті, хто «славиться» інформаційними і політехнологічними операціями по всьому світу. Голограму чекають люди, які втікали з країни або причаїлися, щоб пересидіти.

Нинішній тріумф Голограми дуже схожий на спецоперацію, про яку попереджала Юлія Тимошенко в 2017 році. Про домовленість олігархів привести до влади віртуального персонажа, який ними і керуватиметься.

В мережі активно розходяться матеріали про російське втручання – операція з назвою Буратіно.

Напередодні виборів з’являються розслідування, матеріали яких до того збиралися 3 роки, але оприлюднилися так вчасно. І це не злив – це, звісно ж, розслідування. І саме воно стає спусковим механізмом до подальших подій.

Напередодні виборів один із найзапекліших ворогів нинішнього «режиму», активіст-антикорупціонер, о 7.30 ранку заводить в НАБУ «знайомити» з Ситником одного із найвпливовіших персонажів штабу Голограми. Пояснює, що його просто про це «попросили». І от з цього місця я не вірю більше Шабуніну ні на краплю.

І якщо вам здається, що звернути з нашого шляху і європейського курсу неможливо, то згадайте хоча б Росію. З НТВ і публіцистами, з якісними медіа і опозицією. І яка за десяток років перетворилась в країну, де живуть зомбовано-налякані люди. Де слова про свободи і права стали просто набором літер. Де, як і 50 років тому, на всяк випадок не розмовляють на дражливі теми вголос. Де не критикують владу. І де колишня діяльність Сталіна користується 70-відсотковою підтримкою росіян.

Тому все, що відбувається зараз – це наруга над інститутом виборів; над виборцями, які не розуміють, як їх використовують технологічно; над медіа, чий запит на спілкування з найрейтинговішим кандидатом нахабно ігнорується.

Все, що відбувається зараз, – це сфера органів державної безпеки.

І я б не заспокоювалась мантрами про те, що «не варто сваритися зі своїми, нам ще разом на Майдан виходити» або «тримаймося, нам же ще за ними прибирати». Все – набагато серйозніше.

Ми навіть не уявляємо, який монстр народжується на наших очах.

Наші інтереси: 

Переконувати тих, хто ще вагається, або хоче віддати свій голос за Зе, не робити цього і не марнувати нам всім Українського майбутнього.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

козаки-праворуч, колонізатори-ліворуч

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

козаки-праворуч, колонізатори-ліворуч

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Дякую, Олено, за гарний і своєчасний матеріал!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!