Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 71
  • Переглядів: 73

Британія припускає передачу Україні додаткових Storm Shadow в обмін на Taurus від Німеччини

Категорія:

Лондон не поділяє побоювання канцлера ФРН, що поставки ракет Taurus Україні сприятимуть ескалації, але як варіант пропонує «кільцевий обмін» ракетами.

240310-stormshadow.jpg

Storm Shadow / SCALP EG – франко-британська авіаційна крилата ракета класу «повітря-земля»
Storm Shadow / SCALP EG – франко-британська авіаційна крилата ракета класу «повітря-земля»

Про це сказав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон в інтерв’ю виданню Süddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

«Абсолютно можливо встановити обмеження на використання цієї зброї, щоб гарантувати, щоб вона жодним чином не сприяла ескалації», – сказав глава британського зовнішньополітичного відомства.

Він наголосив, що Британія довіряє українським партнерам, які дотримують слова і не використовують надану їм зброю так, як того не бажають партнери, що її передають. Надана ЗСУ зброя служить «обороні України», підкреслив британський міністр.

Однак, як він зауважив, якщо Німеччина не бажає передавати Україні свої ракети напряму, Лондон готовий використати «кільцевий обмін» – передати Києву більше ракет Storm Shadow і натомість отримати від ФРН ракети Taurus.

«Ми сповнені рішучості тісно співпрацювати з нашими німецькими партнерами в цьому, як і в усіх інших питаннях, щоб допомогти Україні. Ми готові розглянути всі варіанти, щоб досягти максимального ефекту для України», – заявив Кемерон, додавши, що сторони не розголошуватимуть жодних подробиць.

Наші інтереси: 

Більше далекобійної зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи