Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українське держпідприємство "Антонов" переходить на виробництво безпілотників у відповідь на російське вторгнення

Категорія:

Український "Антонов" розширює виробництво безпілотників, диверсифікуючи свій основний бізнес з виробництва вантажних літаків у відповідь на російське вторгнення. Компанія може також посилити розробку дронів далекої дії, щоб завдавати ударів углиб території РФ.

23020802.jpg

Ілюстративне фото

Дрони, вироблені та адаптовані в Україні, відіграють важливу роль у війні, і раніше не повідомлений крок "Антонова" відповідає меті України стати світовим центром виробництва безпілотників, чому сприяють інвестиції в цей сектор, який різко зріс з початку 2022 року.

Про це йдеться у статті Reuters, журналісти якого відвідали презентацію "Укроборонпрому".

Новий центр "Антонова" проводитиме експериментальні аеродинамічні дослідження, створюватиме повнофункціональні тренажери для навчання операторів БпЛА та розроблятиме стандарти компонентів.

Джерело видання зазначило, що досвід "Антонова" в галузі вантажних літаків може бути застосований і до безпілотників дальньої дії, щоб дозволити Збройним силам України завдавати ударів ще далі вглиб російської території.

Новий центр безпілотників ДП "Антонов" було відкрито "з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору експертизи та послуг", йдеться в презентації "Укроборонпрому", який здійснює нагляд за оборонним сектором України.

Презентація була зроблена офіційним особам у Вашингтоні в червні.

ДП "Антонов" не відповів на запити про коментарі щодо центру та планів розширення в секторі безпілотників. Представник "Укроборонпрому" відмовився від коментарів, посилаючись на міркування безпеки.

Наші інтереси: 

Нарешті Україна почала це робити. Бачимо, що США стежить за цим питанням.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи