Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Роман Ратушний: "Не намагайтесь врятувати свою картинку світу і зону комфорту. Ви 8 років ховались від реальності"

8 років ми говорили вам. І всі 8 років ви нас не чули. 8 років ми жили в одній країні у двох різних суспільствах. Ветерани, волонтери _ Versus _ Населення. Я кажу вам це не для того, щоб комусь дорікнути. А для того, щоб ви прислухались зараз. Ми казали – росіяни ще прийдуть нас вбивати, давайте разом готуватись. Ви дивились на нас, як на контужених, і обходили стороною.

22061501.jpg

Роман Ратушний

Про це у своєму дописі на Фейсбук написала відома волонтерка Марія Берлінська.

Тепер ми кажемо – вони прийшли, війна буде довгою і виснажливою. Є лише два виходи – здатись (розстріл або рабство) або перемогти (кожен має долучитись або в армію, або у волонтерство). Перемогти можна лише коли включиться кожен. Просто тому що така математика, їх більше в 4 рази, в них в десятки разів більша ресурсна територія, в кілька десятків  разів більше зброї.  

Зараз лише за офіційними даними ми втрачаємо до 700 загиблими та пораненими в день. Вдумайтесь в ці цифри, це – 21 000 військових в  місяць. Майже 10% армії, яка в нас була станом на початок війни. Щомісяця.

Вже середина четвертого місяця. Йдуть найважчі бої, купляйте дрони (!), рації, тепловізори, забезпечуйте свою армію. Інакше будете все життя годувати чужу.  Проходьте курси по такмеду, тренуйтесь оборонятись, купляйте аптечки та зброю, щоб коли прийдуть гвалтувати вашу сім'ю, ви могли захистити.  

Ми дуже рано розслабились, як тільки вони відступили від Києва. Будуть сотні тисяч вбитих і закатованих. А якщо ми всіма силами не зберемось, то може й мільйони.

Ця війна на роки, або вони нас вб'ють і закріпачать як народ, або ми їх. Не панікуйте. Просто вдумливо і тверезо готуйтесь. Дисципліновано забезпечуйте перемогу як свій шанс на життя. Кожен день.

Роман Ратушний
Роман Ратушний

Ось вам слова Романа Ратушного, йому було 24 роки. Те, що він встиг сказати перед тим, як загинув в ці дні в бою:

"Дві поради. Знімайте рожеві окуляри. Не намагайтесь врятувати свою картинку світу і зону комфорту, загортаючи реальність у фентезійний володар перснів або слова арестовіча. Ви 8 років ховались за рожевими окулярами від реальності, дружили з хорошими росіянами, підсилювали російське поле і це вам допомогло? Ні. 24 лютого ви виявились неготовими стикнутися з реальністю. Зараз ви намагаєтесь знайти будь-які нові елементи до вашого старого світогляду, аби він знову запрацював і ви знали, як орієнтуватись в просторі. Від надій на ліберальних росіян до перекладання відповідальності лише на керівництво Росії чи спроб націоналізувати російську субкультуру.

У вас нічого не вийде. Ваша система сприйняття світу початково неправильна. Її неможливо відновити так, аби ви могли жити в реаліях війни. Ось вам проста модель: є орда, яка рухається зі сходу за багатствами заходу. Вона буде туди рухатись незалежно від вашого бажання і х..ні, яку ви прочитали у Харарі. Просто раніше це були монголи, тепер росіяни, а за ними будуть китайці. Ми або тримаємось форпостом західної цивілізації, або орда нас приєднує до себе і робить нас своїм гарматним м'ясом знову. Тому друга порада: Випалюйте в собі всю російську субкультуру. Випалюйте в собі всі спогади з дитинства, пов'язані з російським-радянським. Випалюйте в собі стосунки з родичами чи друзями по ту сторону, з усіма, хто є носієм російської субкультури. Інакше це все випалить вас. Ви можете в це не вірити, думати що це пропаганда тощо. Але ви, вибачте, довбойоби, те ж саме казали 9 років тому. Ви вважали маргіналами тих, хто давав вам панацею. А тепер повторюєте за ними кожне слово".

Наші інтереси: 

Поки українці не зміняться, ми не виграємо цю війну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ще наприкінці 80-х я написав пісню, яка починалася зі слів: "Шикуйтесь полки, йдемо на кордон з москалями, Совєтський Союз - загроза страшна Соборній нашій Державі!". Тобто, ще й СССР не подох, а у мене Україна вже була соборною... Співав при нагоді, а слухачі думали я дуркую і біса гоню.

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Миролюба Руднєва.
0
Ще не підтримано

Дякую пані Олено. Ваші статті  надихають на Дії.

Зображення користувача Бард Рой.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ще наприкінці 80-х я написав пісню, яка починалася зі слів: "Шикуйтесь полки, йдемо на кордон з москалями, Совєтський Союз - загроза страшна Соборній нашій Державі!". Тобто, ще й СССР не подох, а у мене Україна вже була соборною... Співав при нагоді, а слухачі думали я дуркую і біса гоню.

Хай буде!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Є іще третій вихід, якого не помічає військовий - покинути країну і далі жити нормально.
Чи навмисно не помічає, бо вони ж його і відрізали українцям ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Миролюба Руднєва.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Третій варіант  для рабів хахлуїв

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я не зрозуміла, що не помічає? Що відрізали? Можете пояснити? Дякую.