Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Борис Джонсон запропонував створити альянс у складі Британії, України, Польщі та країн Балтії

Категорія:

Спецтема:

Майбутнє Європи – це союз балто-слов'янського та англосаксонського світів. Пропозиції Бориса Джонсона спрямовані на те, щоб створити союз Британської співдружності та Міжмор’я. Це допоможе не допустити створення так званого «Континентального блоку», про небезпеку якого попереджав свого часу Збігнев Бжезинський.

Сьогодні на сайті Національної телерадіокомпанії Литви з’явилася цікава інформація з посилкою на італійську газету «Corriere della Sera». Борис Джонсон запропонував створити новий альянс, до складу якого мають увійти Великобританія, Україна, Польща, країни Балтії. І, можливо, Туреччина. На думку Бориса Джонсона потенційні члени альянсу будуть мотивовані недовірою до офіційного Брюсселю та млявою реакцією Берліну та Парижу на російську агресію. А також прагненням цих країн до національного суверенітету, ліберальної економіки та адекватної оцінки військової загрози, що виходить від Москви.

Джонсон представив ці ідеї Зеленському під час їх зустрічі в Києві 9 квітня, повідомляє «Corriere della Sera» з посиланням на свої джерела. Офіційний Київ поки не висловив свою позицію з цього питання.
Газета відмічає, що офіційний Київ очікує саміт ЄС 23 червня, на якому буде ухвалено рішення про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС та про відкриття офіційних переговорів про вступ країни до ЄС. Однак такий статус може бути й не наданим - Україні може бути надана абстрактна формула «європейської перспективи». На думку газети у такому випадку Київ більш серйозно поставиться до пропозицій Бориса Джонсона.

Взагалі, сама ідея Міжмор’я (або Intermarium латинською мовою) вже давно ширяє у повітрі. Міжмор’я – це таке своєрідне братство народів Центральної Європи між Чорним і Балтійським морем. Ми в «Народному оглядачі» вперше написали про Міжмор’я ще у далекому 2002 році. На жаль, та стара версія «Народного Оглядача» не збереглася, тому що при реконструкції сайту частина матеріалів початку 2000-х років не збереглася. Проте ми й надалі регулярно порушували цю тему, розглядали її з різних аспектів.

Кілька років тому ми отримали можливість записати серію телепередач на ТБ-7, присвячених темі Міжмор’я. Саме тоді у нас і з’явилася теза, що майбутнє Європи – це союз балто-слов’янського та англо-саксонського світів.

Над темою Міжмор’я працюють українські, польські, литовські, білоруські тощо інтелектуали. Польсько-українсько-литовська бригада, Люблінський трикутник – це все кроки на шляху до Міжмор’я. Підписання угоди про військовий союз між Великобританією, Польщею та Україною – це теж шлях до цього альянсу.

Треба розуміти, в чому відмінність між Міжмор’ям та Євросоюзом. Євросоюз спочатку створювався, як «Спільний ринок», економічна співпраця країн Західної Європи. Проте 30 років тому він став на рейки створення наддержавного утворення з непрозорою бюрократією, впровадження патерналістських підходів, поступового впровадження лівої ідеології.

Альянс Міжмор’я зможе успішно працювати, якщо уникне тієї цивілізаційної помилки Євросоюзу. Тобто, Міжмор’я має стати таким собі «братством». Економічним, військовим, культурним. Але без наддержавної бюрократії. Саме в такому вигляді Міжмор’я може бути навіть більш привабливим за неповороткий Євросоюз. Не забуваємо, що Великобританія змогла більш оперативно почати допомагати Україні саме тому, що не була зв’язана путами євросоюзівської бюрократії.

Програми ТБ-7 про Міжмор'я (2015 рік):

Міжмор’я-XXI: нова програма Віктора Макаренка на ТБ-7

Міжмор’я-XXI: футуролог Віктор Макаренко і речник ДУК Дмитро Савченко

Андрій Волошин у програмі Віктора Макаренка Міжмор'я-XXI

Володимир Щербина в програмі Віктора Макаренка Міжмор'я XXI

Наші інтереси: 

Майбутнє Європи – це союз балтослов’янського та англосаксонського світів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ось як воно виходить, Міжмор'я без Білорусі, але з Великою Британією... Можливо, якщо Велика Британія перекредитує Білорусь, аби та змогла віддати свої борги РФ та Китаю, то зовнішньополітичний курс Білорусі докорінно зміниться, і вона увійде до Міжмор'я?  Сподіваємось, що Україні рішуче відмовлять у вступі до ЄС. І, що, нарешті, Міжмор'я буде створене.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ось як воно виходить, Міжмор'я без Білорусі, але з Великою Британією... Можливо, якщо Велика Британія перекредитує Білорусь, аби та змогла віддати свої борги РФ та Китаю, то зовнішньополітичний курс Білорусі докорінно зміниться, і вона увійде до Міжмор'я?  Сподіваємось, що Україні рішуче відмовлять у вступі до ЄС. І, що, нарешті, Міжмор'я буде створене.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!