Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Путін сконструював ідею про перевагу росіян. "Русскій мір" – це ракова пухлина

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцкий вважає, що ідеологія путінської Росії, побудована на міфі про перемогу над нацизмом, загрожує Європі та відчиняє ворота для геноциду. Війська РФ не зупиняться на Києві та підуть у "довгий похід на Захід".

Ідеологія путінського "русского міру" – це еквівалент комунізму та нацизму 20-го століття, написав глава уряду Польщі Матеуш Моравєцкий у статті для британської газети The Telegraph.

"Вулиці Бучі, Ірпеня та Маріуполя залиті кров'ю невинних. Те, що відбувається в Україні, означає повернення клятих ідеологій. Іронія цієї історії в тому, що Путін побудував новий російський імперіалізм на основі міфу про перемогу над нацизмом, а його пропаганда описує агресію проти України як операцію щодо "денацифікації» країни". – зазначив Моравєцкий.

За його словами, не можна вважати російського лідера безумцем. Дії Путіна підпорядковані конкретній стратегії, що відкриває шлях до геноциду. Моравєцкий застеріг союзників від компромісів у питанні "депутинізації" Росії, і Росія має завершити цю війну.

"Пухлина пожирає не тільки більшу частину російського суспільства, а й становить смертельну загрозу для Європи. Недостатньо лише підтримувати Україну в її війні з Росією. Ми маємо повністю викорінити цю жахливу нову ідеологію", – закликав глава уряду Польщі.

Росія за допомогою ідеології "русского міру" виправдовує вигадані права та привілеї для своєї країни та заявляє про нібито "особливу історичну місію російського народу", зазначив прем'єр.

"В ім'я цієї ідеології Маріуполь і десятки українських міст зруйнували ЗС РФ. Росія посилала російських солдатів на війну, переконувала їх у власній перевазі. Їх мотивували на нелюдські військові злочини – вбивства, зґвалтування та тортури мирних жителів. Ця ідеологія стимулює насильницьке переміщення у РФ", – написав Моравєцкий.

"Ілюзія, що історія не може повторитися, розвіялася 24 лютого цього року. Неймовірним фактом став обстріл ракетами Києва, Харкова й інших міст суверенної демократичної держави в самому серці Європи", – наголосив він.

Нагадаємо, що Матеуш Моравєцкий ще у 2018 році говорив, що "Північний потік 2" може стати причиною великої війни між Україною і РФ, а також припускав, що після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" ніщо не зупинить Росію від подальшої агресії в Україні.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, хто є для України реальними дієвими союзниками, та створювати з ними реальні політичні союзи, а не шкрябатися у двері до прогнилого цинічного ЄС, який тримає дулю кишені, а Україну використовує у своїх політичних іграх.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи