Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і Китай створили університетський союз

Світ:

До союзу приєдналися 92 університети Китаю та 49 університетів України. Відтепер китайські та українські університети, які є членами цього союзу, зможуть спільно подавати заявки на міжнародне фінансування та науково-дослідницькі проекти.

21100101.jpg

Фото: Західноукраїнський національний університет. Там навчатимуться китайці

Також українські та китайські науковці зможуть разом писати та публікувати наукові публікації, спільно керувати навчальним процесом, студентськими та академічними обмінами, повідомило Посольство Китайської Народної Республіки в Україні на своїй сторінці у Facebook.

У межах співробітництва заклади вищої освіти зможуть проводити спільні конференції та інші міжнародні заходи, організовувати соціально-культурні проєкти співпраці та спільно відстоювати розвиток науки та якісної вищої освіти.

Нагадаємо, що Швеція вважає просування китайської мови та міжкультурного обміну ризиком для національної безпеки країни

Останній рік в Україні помітно зросла зацікавленість нинішньої влади в співпраці з Китаєм. У Києві влітку цього року навіть презентували україномовне видання першого тому книги голови Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпіна за участі українських урядовців. А глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що вони мають намір перейняти досвід КПК в управлінні економікою та розбудові держави

А ось Артур Харитонов, координатор Free Hong Kong Center, вважає КНР загрозою для України. Він постійно нагадує про агресивну політику Китаю щодо Гонконгу та геноцид уйгурського народу в Китаї. Останній приклад: КПК насильно продає домівки, майно та компанії репресованих уйгурів через платформи Alibaba.

"Доки режим Зеленського продовжує де-факто підтримувати геноцид уйгурського народу, вчиняємий Комуністичною партією Китаю, світові правозахисники публікують новий звіт, який відкриває жахливі факти масового терору в окупованому Східному Туркестані", – пише Харитонов.

Наші інтереси: 

Розуміти, що це – тривожний дзвіночок. Китай – ненадійний партнер. Розуміти ризики китайської експансії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи