Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Освіта в Оксфорді: Безглуздо. Абсурдно. Ірраціонально. Професори-ідіоти проти расизму і здорового глузду

Категорія:

Світ:

Півтори сотні викладачів Оксфордського університету оголосили бойкот одному з коледжів Оксфорда – Оріел, який відмовився прибрати статую прем'єр-міністра Південної Африки та засновника Родезії Сесіла Родса, з фонду якого досі фінансується Оксфорд.

Справа, зрозуміло, не в Родсі, не в його статуї, і не в расизмі. Справа в принципі. Родс помер в 1902 році, а трохи пізніше була поставлена ​​ця статуя – на знак вдячності за виплати Оксфорду і стипендії студентам, призначені з особливого фонду, сформованого за заповітом Родса, пише письменник Олександр Розов.

і виплати відбуваються досі, причому їх одержувачами є студенти з колишніх британських колоній. 

Чи означає це, що Родс був порядною людиною? Зрозуміло, ні! Він був політиком, отже, не міг бути порядною людиною.

Чи був Родс расистом і імперіалістом? Зрозуміло, так! Вся політика домінуючих держав того періоду була расистською та імперіалістичною. 

Ідея про те, що расизм це погано – дуже недавня в політиці (з 1948 року, якщо конкретно).

Раніше вважалося, що расизм – це не просто добре, а що ніякого іншого ставлення до расового питання бути не може. Якби якийсь політик на початку XX століття заявив про рівноправність рас, то його ідея обговорювалася б не по суті, а по сукупності версій про те, через що затьмарився його розум. Приблизно так, якби зараз якийсь політик запропонував наділити зайчиків і білочок всією повнотою цивільних і політичних прав.

Зрозуміло, можна прийняти концепцію знесення пам'ятників усім персонам, які порушували Загальну Декларацію Прав Людини 1948 року, незалежно від періоду життя і діяльності цих персон. В такому випадку, слід знести ВЗАГАЛІ ВСІ ПАМ'ЯТНИКИ персонам, чия соціально-політична діяльність проходила до 1948-го. 

До речі, 30.06.2020 видання  The Daily Mail повідомило, що статую імператора Костянтина Великого можуть знести в британському місті Йорк. Монумент імператора поставлений біля собору в знак того, що Костянтин Великий припинив переслідування християн. Однак активісти руху BlackLivesMatter написали кілька скарг, в яких вказали, що імператор Костянтин, на їхню думку, підтримував рабство.

Звичайно, Костянтин Великий підтримував рабство. Він жив і правив у IV столітті н.е., коли економіка Римської імперії (і всіх інших імперій) була частково рабовласницькою. І ніякої іншої економіки не існувало в розвинених країнах того часу.

В принципі, можна оголосити всю політичну та економічну історію до 1948 року суцільною ганьбою, що підлягає забуттю. Тоді вийде (конкретно для Британії), що викреслені всі: імператори Адріан, Костянтин I, Костянтин III, король Артур заодно з Мерліном і лицарями Круглого Столу, святий Патрік, король Альфред Великий і далі по сторіччях. Викреслять Вільгельма Завойовника і всіх Плантагенетів, також Велику Хартію Вольностей разом з епосом того часу (Річард Левове Серце, Робін Гуд та інші персони). Вилітають Генріх VIII, засновник англіканства, і всі Тюдори, далі Стюарти та Кромвель, потім уся Веттінська (Віндзорська) династія від Вільгельма I Оранського і до нині чинної королеви Єлизавети II (оскільки її політична кар'єра почалася в 1936-му, тобто до 1948-го).

13.06.2020 Борис Джонсон назвав абсурдним і ганебним знесення історичних пам'ятників у Великобританії. Напередодні нових протестів проти расизму влада Великобританії встановили захисну обшивку навколо пам'ятника Черчиллю. Британський прем'єр заявив, що протести були взяті під контроль екстремістами.

Борис Джонсон не відрізняється розумом і талантом, але йому вистачило мізків зрозуміти це, і вистачило сили волі вимовити це вголос. Оксфордським професорами не вистачило ні того, ні іншого.

Жителів розвинених країн нині активно привчають до принципів:

  • Вірую, бо абсурдно,
  • цілком достовірно, бо безглуздо,
  • безсумнівно, бо неможливо.

Це принципи віри, приписувані Тертуліану – іудохристиянському теологу II століття.
Не важливо, у що вірити – важливо як вірити.
Безглуздо. Абсурдно. Ірраціонально.
Центральні соціально-політичні доктрини «європейської цивілізації» після 1980-го засновані саме на цьому.

Наші інтереси: 

Стежимо за розпадом індустріальної системи освіти. Світ перевернувся з ніг на голову і потрібно бити на сполох, щоб врозумити людей не вестися на ліберастичну маячню. Рух BLM є руйнівним і претендує на те, щоб ми тепер жили за їхніми сатанинськими правилами. BLM – це марксизм у найогиднішій модифікації, а марксизм – це сатанізм.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

А в іншому коледжі Оксфорда - Магдален (Magdalen College) - студентська рада вирішила прибрати портрет королеви із спільного залу (те, що у нас називалось "актовим залом"). Тому що "королівська сім'я представляє недавню колоніальну історію" ("represents recent colonial history.") Там взагалі купа ідіотських "ініціатив".

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

А в іншому коледжі Оксфорда - Магдален (Magdalen College) - студентська рада вирішила прибрати портрет королеви із спільного залу (те, що у нас називалось "актовим залом"). Тому що "королівська сім'я представляє недавню колоніальну історію" ("represents recent colonial history.") Там взагалі купа ідіотських "ініціатив".

Творю, отже існую.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Сучасне західне суспільство є хворим. Ця хвороба загострилась після завершення Другої світової війни.
Сучасне східне суспільство взагалі можна винести за дужки розумного.
От ми і живемо мі Сходом і Заходом.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Це вже не індустріальна система освіти, а ультраіндустріальна (тобто, пекельна) система форматування мізків. А, повністю індустріальна система освіти була лише до 1948 року.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Чи варто нам безпорадно стежити за розвалом індустріальної системи, поки своїми уламками вона не поховає власних адептів? Нам належить скоріше індивідуально змінюватись і разом творити нову боголюдську постіндустріальну систему, расу, націю.

Все починається з Любові.