Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Профанація Закону про зброю - Українська Асоціація Власників Зброї

Світ:

За заявою “слуги народу” депутата Дануци, голови робочої групи, що мала напрацювати спільний проект закону про зброю, його текст буде оприлюднено на сайті ВР орієнтовно вже в понеділок. На своїй сторінці у Фейсбуці “слуга народу” депутат Фріс подає цей законопроект як спільний результат роботи робочої групи, який “враховує майже всі пропозиції фахівців та науковців”. «Основний меседж, – каже він, – дозволено короткоствольну нарізну зброю!».  Насправді це – лицемірна маніпуляція та введення суспільства в оману.

Про це пише Українська Асоціація Власників Зброї.

 Згідно з текстом законопроекту, який узгодили поміж собою у вузенькому колі за участю та під диктовку МВС зазначені депутати, маємо наступне:
«Носіння цивільної вогнепальної зброї забороняється, окрім випадків, передбачених законами України. Носіння цивільної вогнепальної зброї категорії В (гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (травматична)) дозволяється категоріям осіб, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України. Порядок носіння цивільної вогнепальної зброї категорії С (короткоствольна вогнепальна зброя) визначається окремим законом (якого не існує наразі).»

На питання від інших співавторів законопроекту, яких було нахабно викинуто із процесу його узгодження – «з якого дива в цьому проекті знову з’явилася дискримінаційна норма, згідно якої громадяни знову поділяються на якісь “категорії”?» депутат Дануца відповів:
«Я прихильник концепції, коли новий закон не має погіршувати існуючий стан. Тому там і залишились “категорії”».

Нагадаємо, що “існуючий стан” – це незаконне обмеження прав громадян на придбання ефективних інструментів самозахисту всілякими міліцейськими наказами (типу секретного (!) наказу МВС України № 379 від 13 червня 2000 року або сумнозвісного наказу №622), згідно яких право на придбання хоча б травматичної зброї отримали лише окремі категорії населення: судді, співробітники правоохоронних органів та їх близькі родичі, журналісти (зокрема позаштатні), депутати, державні службовці, які мають категорії і ранги, а також члени громадських формувань з охорони громадського порядку.

“Категорії” не дають спокою нашім правоохоронцям і депутатам. Наші “законодавці” так за десятки років ще не зрозуміли, які корупційні схеми побудувало МВС на цих “категоріях”.
Дозволено — “категоріям”, всім іншим – … знову “не готові”.

Простіше кажучи, запропонований “слугами” існуючий стан – гарантія безпеки злочинців зі сторони їх жертв та монополії МВС на корупцію у сфері продажу дозволів/зброї.

У такому вигляді проект закону не тільки не вирішує існуючі проблеми із безпекою громадян, але легалізує корупцію правоохоронців із торгівлею дозволами на нагородну і травматичну зброю.

Українська асоціація власників зброї вважає таку “законотворчість” неприйнятною і закликає народних депутатів України не підтримувати законопроект у такій редакції.

Українська Асоціація Власників Зброї подає повністю текст проекту закону, який просуває групка депутатів зі “слуги народу” за підтримки МВС, без урахування потреб суспільства та думки фахівців галузі.

 

Наші інтереси: 

Контролювати "слуг народу". Не дозволити обдурити нас в черговий раз.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

оце сиджу та начищаю свого машингера.не потребую дозволів.радію

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

оце сиджу та начищаю свого машингера.не потребую дозволів.радію

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Знову, цікаво, чи багато людей зроблять хоч щось проти, та хоч щось за придбабання короткоствольної вогнепальної зброї, тобто, задля власної безпеки?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Хто проти, той вже має.

Гарно, дуже гарно.